· · Komentari: 0
EVROVIZIJA

Ko je pobednik Evrovizije? Bio je favorit na kladionicama, a sada je pokorio i EVROPU (VIDEO)

Ukrajina je pobednik 66. takmičenja za pesmu Evrovizije koje se održalo u Torinu

1652570827_ukrajina.jpg
Foto: Profimedia

Predstavnici Ukrajine na ovogodišnjoj Evroviziji nastupili su sa pesmom "Stefania" koja je posvećena majci pevača grupe, i koja govori o izazovima jedne majke u današnjem svetu. 

Pročitajte još: KONSTRAKTA doživela PEH u finalu Evrovizije: Srpska predstavnica ipak ostala pribrana na sceni (VIDEO)

Od samog početaka kladionice su bile sigurne da će ovaj mladić biti pobednik ovogodišnje Evrovizije u Torinu. Iako predstavnici Ukrajine grupa Kaluš orkestra, nisu od žirija dobili veliki broj glasova, publika je presudila da naredna Evrovizija ipak treba da se održi u glavnom gradu Ukrajine.

Velika borba do samog kraja se vodila između predstavnika Australije i ovogodišnjeg pobednika, ali znatno manji broj glasova publike omogućio je pobedu Ukrajini, koja je već na samom startu odlaska u Torino bila favorit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KALUSH (@kalush.official)

Biografija

Kaluš je osnovan 2019. godine i dobio je ime po Psijukovom rodnom gradu Kalušu, u Ivano-Frankovskoj oblasti. Prvi muzički spot grupe za pesmu" Ne marinuй" objavljen je na njihovom zvaničnom Youtube kanalu 17. oktobra 2019.

Nakon objavljivanja njihovog drugog muzičkog spota "Ti goniš" u novembru 2019. Kaluš je potpisao ugovor o snimanju sa američkom hip-hop izdavačkom kućom Def Jam Recordings.  Dana 19. februara 2021. izašao je debi album grupe Hotin, a u julu 2021. godine, Kaluš zajedno sa reperom Skofkom objavili su drugi album.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KALUSH (@kalush.official)

Kaluša Orkestra

Kaluš je 2021. najavio pokretanje paralelnog projekta Kaluš orkestra, a za razliku od glavnog benda, fokusirani su na rep sa narodnim motivima i ukrajinskom tradicionalnom muzikom. Glavnim članovima Kaluš-a pridružili su se multiinstrumentalisti Timofij Muzičuk i Vitalij Dužik.

Kaluša orkestra se 12. februara 2022. takmičio za pravo predstavljanja Ukrajine na Pesmi Evrovizije 2022. sa pesmom „Stefania“. U finalu nacionalne selekcije Vidbir zauzeli su drugo mesto sa 14 bodova, a za pobednicu je izabrana, Alina Paš. Uprkos tome što je došao na drugo mesto, bendu je ponuđena šansa da predstavlja Ukrajinu nakon povlačenja Paš zbog kontroverzi u vezi sa njenom istorijom putovanja na Krim .

Naša predstavnica Konstrakta, zauzela je visok plasman osvojivši 5. mesto na prestižnom takmičenju, što je Srbiju ponovo vratilo u sam vrh evropskih takmičenja.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.