Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Кубура први пут проговорио о тешкој болести: Заразио се током вакцинације са само 13 година - "Јетра ми је била нападнута, имао сам мучнину и губио сам снагу"

Александар Срећковић Кубура се током вакцинације грешком заразио хепатитисом Б у седном разреду основне школе

1699269090_Foto-Ataimages.rs-Kubura.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

Импозантан број улога које красе богату каријеру глумца Александра Срећковића Кубуре резултат су пре свега његове посвећености професији коју је бирао веома рано.

Глумац иза себе има прегршт рола које су му обележиле пут, а свој приватни живот држи далеко од очију јавности. Опште је познато да је одлучио да свој мир пронађе на селу, где ужива у свим благодетима које му пружа.

Кубура је гостујући у емисији РТС Ординација проговорио и о болести са којом се суочио веома млад.

- Неким несрец́ним случајем, у својој 13. години, односно у седмом разреду основне школе, током вакцинације за редовну вакцину коју су сви примили, нисам примио прву вакцину и морао сам да примим поновљену дозу, односно ревакцинацију, и док сам примао ту ревакцинацију, шта се десило да сам био заражен хепатитисом Б или се тада звао аустралијски антиген.

- У то време у Краљеву, где сам ишао у школу, вршена је ревакцинација оним старим иглама које су пре убризгавања дезинфиковане на пламену. Нажалост, у тој гужви, када су дошли код мене, нас двоје из разреда којима је била потребна ревакцинација, игла није била дезинфикована. Она је после мене дезинфикована, тако да мој пријатељ није био заражен, али ја јесам - рекао је он.

Кубура је открио и да је жутица коју је тада добио знатно утицала на његово здравље.

- Прво сам добио жутицу, када су утврдили узрок жутице, схватили смо да немам контакт са крвљу осим те вакцине, односно ревакцинације која се десила неколико месеци раније, и тако сам закључио да сам заражен у том правцу. Симптоми су били веома јака жутица и билирубин који је био неколико пута вец́и од нормалног нивоа. Јетра је била јако нападнута, отекла, имао сам мучнину и губио сам снагу... Не сец́ам се сад да је температура, можда и није, морао сам на ригорозну дијету и мировање. Траје дуго. Мислим да сам морао да лежим добрих месец дана, не сец́ам се каква је била терапија - закључио је.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas