· · Коментари: 0
туга не јењава

На данашњи дан, Ђорђе Балашевић би напунио 69 година! Град из његове песме одао му је почаст

Ђорђе Балашевић напустио нас је 19. фебруара 2021. године и оставио је велику празнину за собом

1652292193_balasevic_30122016_027.jpg
Фото: АТА Имагес

Својим одласком иза себе оставио је ожалошћену породицу, бројне пријатеље, сараднике и грађане су га обожавали, плакали и уживали у његовим песмама. На данашњи дан, 11. маја би напунио 69 година.

Прочитајте још: Емотивно и оригинално: Искра Брајовић честитала оцу 73. рођендан (ФОТО)

Ђорђе Балашевић је био много више од певача. Он је био уметник, писац, песник, али и невероватан човек. За више од 40 година каријере, објавио је 12 албума. Посветио је бројне нумере својој супрузи Оливери Балашевић. Његови стихови погађали су и најтврђа срца, а способност да сликовите описује догађаје и особе кроз песме било је нешто што је чинило његов рад препознатљивим. 

У Пули, поводом рођендана Ђорђа Балашевића, постављена је клупа посвећена овом легендарном певачу. На њој уклесано је његове име са натписом "На станици у Пули". На клупу је постављена и метална плоча с истим тих стихом исписаним на различитим језицима. Балашевић је раније на свечаној седници Градског већа Пуле проглашен почасним грађанином тог града. Постављање клупе резултат је разних иницијатива које су грађани Пуле покренули након Балашевићеве смрти с циљем да трајно обележе повезаност Пуле и Балашевића. 

"Ово је само један скроман допринос певачу коме је Пула биа доста важна. Радо јој се враћао, увек препун емоција, разумевања и добре енергије", рекао је градоначелник Пуле Филип Зоричић. Овај панонски морнар биће заувек у нашим срцима кроз своје песме које ће и будуће генерације певати. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.