Oglas
· · Komentari: 0
tuga ne jenjava

Na današnji dan, Đorđe Balašević bi napunio 69 godina! Grad iz njegove pesme odao mu je počast

Đorđe Balašević napustio nas je 19. februara 2021. godine i ostavio je veliku prazninu za sobom

1652292193_balasevic_30122016_027.jpg
Foto: ATA Images
Oglas

Svojim odlaskom iza sebe ostavio je ožalošćenu porodicu, brojne prijatelje, saradnike i građane su ga obožavali, plakali i uživali u njegovim pesmama. Na današnji dan, 11. maja bi napunio 69 godina.

Pročitajte još: Emotivno i originalno: Iskra Brajović čestitala ocu 73. rođendan (FOTO)

Đorđe Balašević je bio mnogo više od pevača. On je bio umetnik, pisac, pesnik, ali i neverovatan čovek. Za više od 40 godina karijere, objavio je 12 albuma. Posvetio je brojne numere svojoj supruzi Oliveri Balašević. NJegovi stihovi pogađali su i najtvrđa srca, a sposobnost da slikovite opisuje događaje i osobe kroz pesme bilo je nešto što je činilo njegov rad prepoznatljivim. 

U Puli, povodom rođendana Đorđa Balaševića, postavljena je klupa posvećena ovom legendarnom pevaču. Na njoj uklesano je njegove ime sa natpisom "Na stanici u Puli". Na klupu je postavljena i metalna ploča s istim tih stihom ispisanim na različitim jezicima. Balašević je ranije na svečanoj sednici Gradskog veća Pule proglašen počasnim građaninom tog grada. Postavljanje klupe rezultat je raznih inicijativa koje su građani Pule pokrenuli nakon Balaševićeve smrti s ciljem da trajno obeleže povezanost Pule i Balaševića. 

"Ovo je samo jedan skroman doprinos pevaču kome je Pula bia dosta važna. Rado joj se vraćao, uvek prepun emocija, razumevanja i dobre energije", rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić. Ovaj panonski mornar biće zauvek u našim srcima kroz svoje pesme koje će i buduće generacije pevati. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas