Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Особе које поштују себе и друге никада не откривају следеће ствари: Ево које информације никада нећете сазнати од њих

Ствари о којим ови људи увек ћуте

1707754077_Foto-Shutterstock-osobine-ljudi.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Културно и отмено понашање је нешто што чиме суптилно одишете. Манири и бонтон морају да буду саставни део живота свих нас. Ево шта никада не откривају особе које поштују себе и друге.

1) Не откривају конкретну цифру зараде

Нећете их наћи како много разговарају о материјалним стварима. Дакле, неће вас провући кроз велике трошкове које су потрошили на пројекат преуређења куће. Неће вам рећи о трошку свог последњег одмора или колико су потрошили на свој нови аутомобил. 

Често мислимо да су богатство и класа синоними, али то заиста није тако. Класа је дефинисана начином на који се опходимо према другима. Нема везе са тим колико новца или имовине имате.

Зато отмени појединци не морају да разговарају о свом материјалном статусу. Ако случајно имају више од вас, то никада неће да вам натрљавају на нос. Они верују да богатство не дефинише особу. Уместо тога, фокусирају се на карактер и личне особине.

2) Не откривају детаље интимног живота

Отмени људи не разговарају са познаницима о свом интимном животу нити желе да слушају о туђем јер то сматрају општом културом и васпитањем.

3) Не причају о добрим делима која чине

Наравно да је добар осећај када радите лепе ствари. Али ваш несебичан чин постаје мало мањи када морате свима другима дати до знања какав сте херој. Отмене особе помажу другима не тражећи признање. Верују у моћ чињења добра и великодушности. Они не чине добра дела да би били виђени или хваљени. Они то раде јер то сматрају исправним.

4) Не откривају породичне тајне

Дељење приватних и потенцијално штетних информација о члановима породице је веома неумесно и отмени људи избегавају то да раде. Бирају време и место за такве разговоре и веома су пажљиви у одабиру речи као и коме указују поверење.

5) Не хвале се личним достигнућима

Није да нису поносни на себе, већ не осећају потребу да се тиме размећу. Отмени људи ретко помињу своја сјајна достигнућа, уместо тога, остају приземни и скромни. Врста поноса која подстиче људе да импресионирају друге, потиче од несигурности.

 Зато  људи са самопоуздањем не осећају потребу да стално подсећају друге на своје успехе. Верују да дела говоре више од речи, па пуштају да њихова достигнућа говоре сама за себе.

6) Не хвале се великим познанствима

Оодбацивање имена или хвалисање одређеним везама увек ће изгледати вулгарно. То је само покушај да ојачате статус кроз удруживање. Људи то раде како би покушали да изгледају хладније, сигурније или успешније него што заиста јесу. Зато никада нећете видети истински отмену особу која открива своје личне контакте у покушају да импресионира или придобије наклоност.

7) Не оговарају

Истраживања су показала да први утисак вероватно стварамо за мање од секунде. Тумачимо безброј малих детаља из наших сусрета и доносимо судове, често подсвесно.

Отмени људи разумеју вредност поштовања и одржавају одређени ниво пристојности у својим интеракцијама. Они верују да свако има своје путовање и да није на њима да суде.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas