Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет особина које поседују људи са ЧИСТОМ ДУШОМ: Они не дозвољавају егу и поносу да их савладају

Људи са чистом и великом душом су ретки

1689155643_shutterstock_1504342100.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Идеја о чистој души може значити различите ствари различитим људима. За неке људе то значи бити отворен и љубазан, брижан и саосећајан. Другима је “чиста душа” повезана са духовношћу или чак религијом.
Наша душа је суштина која нас чини људима. То је наше право ЈА испод свих маски иза којих се кријемо.
Многи људи мисле о томе као о суштинском и вечном делу нас који живи после смрти. Док нас животна искуства могу покварити или променити, овај део нас остаје чиста истина.

Али које особине одређују чисту душу?

5 особина људи са чистом душом

1. Понизност и скромност

Ове две особине нас спречавају да се изгубимо у величини свог ега. Помажу нам да негујемо јаче и здравије односе са другима. Омогућавају нам да покажемо рањивост.
Упркос свим великим достигнућима које постижу, често ћете открити да најчистије душе у животу успевају да остану скромне.
Мартин Лутер Кинг, Ганди и Мајка Тереза су сви одржавали несебичну понизност која их је држала на земљи упркос њиховом моћном утицају на свет.

2. Ви сте сила добра

Чисте душе негују позитивност, а не негативност. То не значи да су имуни на животне борбе - далеко од тога. Само желе да буду сила добра у свету, а знају да се против таме може борити само светлошћу.
То значи фокусирање на љубав, а не на мржњу. Они траже да разумеју, а не да окриве. Да осете саосећање уместо да осуђују.
Бити чиста душа значи да активно тражите добро у животу — и у ситуацијама и у људима.

3. Великодушност

Чисте душе су великодушне. Они радо деле оно што имају са другима, било да је то њихово време, енергија, љубазност или храна на њиховом столу.
Код давања и великодушности није ствар у материјалном давању. Неки од људи који највише дају на овој планети имају најмање. Више се ради о спремности да делите са својим ближњим. Да помогнете онима којима је то потребно.
А добро је знати да је давање добро за вас, а не само за оне који примају. Истраживања су показала да се осећамо срећније и здравије, када дајемо, као и да побољшава наше друштвене везе.

4. Захвалност

Људи чисте душе могу изгледати најсрећније и најзадовољније. А једна од њихових тајни за култивисање овога је захвалност.
Захвалност је кључни састојак среће који нам помаже да видимо лепоту у свему око нас.
Уместо да се фиксирамо на оно што немамо – што може довести до дубоко укорењене фрустрације и незадовољства – захвалност нам помаже да се осећамо задовољно.

5. Верујете у једнакост

Људска друштва воле хијерархију. Неке поделе су експлицитне, а неке више имплицитне. А људи воле да наређују другима и да их етикетирају.
Али чисте душе не виде свет на овај бинарни начин. Не верују да су бољи или гори од било кога другог.
Они не желе да да други буду испод њих и не задовољавају се тиме што други имају мање како би се осећали боље сами са собом.
Чисте душе све наше различитости виде као срж нашег јединства

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas