Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ова сцена избачена је из филма "Маратонци трче почасни круг", а сада је откривен и разлог

Филм "Маратонци трче почасни круг" поред оригиналних сцена и дијалога, остао је упамћен и по кућној помоћници Ољи

1663489093_maratonci-1.png
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Филм "Маратонци трче почасни круг" поред оригиналних сцена и дијалога, остао је упамћен и по кућној помоћници Ољи. Мелита Бихали је пре 40 година одиграла улогу служавке Оље у култном остварењу.

Прочитајте још: Кувар краљице Елизабете открио детаље: Ова намирница је била строго забрањена у палати

Глумицу је пре четири деценије овај филм прославио, а од култног филма до данас Мелита је играла у више од седамдесет улога на филмском платну, режирала бројне представе за децу, играла четрдесет година на даскама које живот значе, а данас је у пензији.

"Што се тиче пензионерских дана, ја никада нисам ни била у пензији. Па када је глумац у пензији? Ради док може да стоји", рекла је Мелита на почетку разговора. 

"Не могу да верујем да је толико прошло од премијере филма. Тај филм има вечиту вредност, Душко Ковачевић је то тако мудро осмислио. Пуно ту има суштине и горчине живота и свега се дотакао по мало. То ће вечно да живи", рекла је Мелита и открила детаље тренутка када је прихватила улогу Оље.

"Нисам ни прочитала сценарио, одмах сам рекла хоћу. Није било дилеме, чим сам знала ко су аутори."

Фото: Принтсцреен yоутубе

Позната глумица нам је открила и једну симпатичну анегдоту последњи пут када је гледала филм.

"Са сниматељом Божом Николићем сам седела у првом реду. У једном тренутку Божа ме је упитао "јел још увек имаш онако добре груди?". На шта сам му ја одговорила јел хоћеш да провериш. Њега је збунио мој одговор. Али када сам изашла пред публику да поздравим све водитељка ме је упитала како сам ја добила улогу, погледала сам право у Божу и рекла "Немам појма, верујем да ме Божа Николић препоручио због груди". Цела сала се смејала", открила нам је глумица у емисији "Викенд на К1". - Била је једна изузетна сцена када смо снимали филм. Оља је била у кревету са Мијом Алексићем, а Бата Стојковић је дошао на врата и рекао "Тата, вечерас је мој ред", а овај му је одговорио "Марш напоље". Та сцена је избачена, а и Шијан нам је објаснио да је то било мало приземнији хумор од осталог хумора у "Маратонцима", испричала је Мелита за К1 Телевизију.

Глумица нам је открила и како је изгледало дружење иза камере.

"Ми смо, нажалост, били у једном подруму у Панчеву. Долазили смо раном зором, одлазили ноћу, није било неког простора за дружење."

Осим врхунске глумачке екипе, која је играла под редитељском палицом Слободана Шијана, ништа мање нису биле значајне ни споредне улоге. А легендарну сцену која се памти, одиграла је управо Мелита Бихали са ветераном српског глумишта Мићом Томићем.

Како би постигли што бољи ефекат изненађења, редитељ Слободан Шијан и Мића Томић су се договорили да је сниме без знања Мелите, да би тако сцена била уверљивија.

Прочитајте још: Многи до сада нису имали прилике да га чују: Ево како заправо звучи глас краљице Камиле (ВИДЕО)

 

"Прво сам била љута, после када сам видела колико је то добро и спонтано испало нисам се више љутила. Шта да се ради, неке сцене морају да се ураде као изненађење да би биле ефектне", рекла је Мелита Бихали за К1 телевизију.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas