Oglas
· · Komentari: 0

Ova scena izbačena je iz filma "Maratonci trče počasni krug", a sada je otkriven i razlog

Film "Maratonci trče počasni krug" pored originalnih scena i dijaloga, ostao je upamćen i po kućnoj pomoćnici Olji

1663489093_maratonci-1.png
Foto: Youtube printscreen
Oglas

Film "Maratonci trče počasni krug" pored originalnih scena i dijaloga, ostao je upamćen i po kućnoj pomoćnici Olji. Melita Bihali je pre 40 godina odigrala ulogu služavke Olje u kultnom ostvarenju.

Pročitajte još: Kuvar kraljice Elizabete otkrio detalje: Ova namirnica je bila strogo zabranjena u palati

Glumicu je pre četiri decenije ovaj film proslavio, a od kultnog filma do danas Melita je igrala u više od sedamdeset uloga na filmskom platnu, režirala brojne predstave za decu, igrala četrdeset godina na daskama koje život znače, a danas je u penziji.

"Što se tiče penzionerskih dana, ja nikada nisam ni bila u penziji. Pa kada je glumac u penziji? Radi dok može da stoji", rekla je Melita na početku razgovora. 

"Ne mogu da verujem da je toliko prošlo od premijere filma. Taj film ima večitu vrednost, Duško Kovačević je to tako mudro osmislio. Puno tu ima suštine i gorčine života i svega se dotakao po malo. To će večno da živi", rekla je Melita i otkrila detalje trenutka kada je prihvatila ulogu Olje.

"Nisam ni pročitala scenario, odmah sam rekla hoću. Nije bilo dileme, čim sam znala ko su autori."

Foto: Printscreen youtube

Poznata glumica nam je otkrila i jednu simpatičnu anegdotu poslednji put kada je gledala film.

"Sa snimateljom Božom Nikolićem sam sedela u prvom redu. U jednom trenutku Boža me je upitao "jel još uvek imaš onako dobre grudi?". Na šta sam mu ja odgovorila jel hoćeš da proveriš. Njega je zbunio moj odgovor. Ali kada sam izašla pred publiku da pozdravim sve voditeljka me je upitala kako sam ja dobila ulogu, pogledala sam pravo u Božu i rekla "Nemam pojma, verujem da me Boža Nikolić preporučio zbog grudi". Cela sala se smejala", otkrila nam je glumica u emisiji "Vikend na K1". - Bila je jedna izuzetna scena kada smo snimali film. Olja je bila u krevetu sa Mijom Aleksićem, a Bata Stojković je došao na vrata i rekao "Tata, večeras je moj red", a ovaj mu je odgovorio "Marš napolje". Ta scena je izbačena, a i Šijan nam je objasnio da je to bilo malo prizemniji humor od ostalog humora u "Maratoncima", ispričala je Melita za K1 Televiziju.

Glumica nam je otkrila i kako je izgledalo druženje iza kamere.

"Mi smo, nažalost, bili u jednom podrumu u Pančevu. Dolazili smo ranom zorom, odlazili noću, nije bilo nekog prostora za druženje."

Osim vrhunske glumačke ekipe, koja je igrala pod rediteljskom palicom Slobodana Šijana, ništa manje nisu bile značajne ni sporedne uloge. A legendarnu scenu koja se pamti, odigrala je upravo Melita Bihali sa veteranom srpskog glumišta Mićom Tomićem.

Kako bi postigli što bolji efekat iznenađenja, reditelj Slobodan Šijan i Mića Tomić su se dogovorili da je snime bez znanja Melite, da bi tako scena bila uverljivija.

Pročitajte još: Mnogi do sada nisu imali prilike da ga čuju: Evo kako zapravo zvuči glas kraljice Kamile (VIDEO)

 

"Prvo sam bila ljuta, posle kada sam videla koliko je to dobro i spontano ispalo nisam se više ljutila. Šta da se radi, neke scene moraju da se urade kao iznenađenje da bi bile efektne", rekla je Melita Bihali za K1 televiziju.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas