Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САМО ЊУ ЈЕ ЖЕЛЕО ДА ВИДИ: Последњи дан живота Милана Младеновића крије БОЛНУ ПРИЧУ

Певач и гитариста култног рок бенда ЕКВ, чувени рок музичар Милан Младеновић, преминуо је 5. новембра 1994. године у Београду након борбе са опаком болешћу.

1699185826_ekv.jpg
Фото: Екатарина Велика Оффициал
Oglas

Како су преносили медији, Младеновић је три месеца водио борбу са канцером. Због бројних терапија је смршао и имао је само 35 килограма.

- Извесно је да кроз живот идем стихијски, па где се зауставим. Једно је сигурно - никад не знам где ћу кренути. Ја не могу да певам о ванземаљској љубави, ако ме гуше и раздиру овоземаљски јади. Стојимо на рубу изнад неке разјапљене провалије која с нестрпљењем чека да нас прогута, а изнад нас, разбуктала се вулканска лава која почиње да цури, растеже се по нама. Чини ми се да смо стиснути, не можемо ни корак назад, али ни напред... Борите се за своју личну слободу, не дозволите да вас неки лажни сребрњаци и криво оправдане норме угуше, борите се за живот. За крај бих рекао само да ми ни у ком случају није жао што сам све ове године протраћио на тако неозбиљну ствар као што је рокенрол, и мислим да поштеније и искреније нисам могао да потрошим све те године - речи су којима је завршена његова монографија.

Милан је у последњим тренуцима свог живота желео да види само Маргиту Стефановић.

- Мада је навикла да се суочава с губицима, доживела је смрт родитеља и многих пријатеља, смрт Милана је потпуно пореметила Маргиту. Дан пре Миланове смрти, 4. новембра 1994. Маги је била у свом стану на Славији. Зазвонио је телефон. “Можеш ли да дођеш до нас? Милан само хоће тебе да види”, вапила је Миланова мама Даница. Маги је одмах ухватила такси и отишла до стана Младеновића на Новом Београду. Милан је лежао у кревету. Било је мрачно. “Немој да плачеш, све смо ово знали”, рекао је Милан. Затражио је да стави главу у крило код Маргите и да га мази по глави. То су често радили. Заспао јој је у крилу. Остала је неколико сати сама с њим. На растанку му је рекла “Видимо се сутра”. Није јој ништа одговорио. Само ју је нежно погледао. Сутра је преминуо - испричала је Лидија Николић, ауторка Маргитине биографије “Осећања. О. Сећања” и њена блиска пријатељица.

На сахрану Милана Младеновића дошао је готово цео Београд. А последњи поздрав Милану упустио је и фронтмен "Партибрејкерса" Зоран Костић Цане.

- Ја теби читам задње слово. Ја теби. А ко мени? Сада си отишао да би се негде родио. Звук, снага и енергија. Ти се чујеш сад. Растанак је и поновни састанак, пуно љубави је заувек отишло са тобом. То што се сада не видимо не значи да нисмо заједно. Овде су људи да те испрате. Твоји људи. Дечак из воде пурпурним дубинама стварне музике. Нека буде лепо, нека буде истинито, нека се чује. Само један пут води до правде, као што су и све речи биле на твојој страни. И ветар и земља. Нека ово буде доста, неко ово буде са мером. Видимо се сви - навео је Цане.
 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas