Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Северина дошла на суђење: Познато колику казну тражи тужилаштво

Хрватска певачица Северина Вучковић појавила се данас у Општинском казненом суду у Загребу где ће јој се судити због два казнена дела наметљивог понашања према директорки Основне школе Љиљани Клингер и бившој директорки Поликлинике за заштиту деце и омладине Града Загреба - Гордани Буљан Фландер.

1707139357_2cb4a421a405afb9d29a41ef65e140dbff68bb9d.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Поступак је покренут јер је утврђено да је певачица обема жртвама послала преко 150 порука непримереног спектра. За разлику од Љиљане Клингер, директорке школе коју похађа син Северине и Милана Поповића, која јој је на неке поруке одговорила и уједно преклињала да јој их престане слати, Буљан Фландер остајала је уздржана.

Тужилаштво, за које су те поруке биле увреде и застрашивање с циљем узнемиравања, у подигнутој оптужници тражи од суда да Северину осуди на условну казну од 10 месеци с трогодишњом роком доследности става. Северинина тврдња да је поруке слала револтирана поступањем Клингер и Буљан Фландер у поступку који се водио ради одлуке с којим ће родитељем дечак живети. За тужилаштво, с обзиром на садржај, број и учесталост слања, далеко прелазе границу исказивања протеста и револта који се може толерисати у друштву.

Према оптужници, Вучковићева је од 4. јула до 20. октобра 2021. Клингер преко WхатсАппа послала преко стотину порука, те јој је тако писала: "Ма где је моја најдража директорка? Јеси ли се јавила донатору? Јеси ли свесна да ћу те гањати до краја живота за све гадости које си радила мени, осталим мајкама и учитељима? Ти се извући нећеш. Седећеш и дрхтати и трести се као што сам се ја тресла кад си ми малтретирала дете. А за лажне пријаве имаш још једну казнену, бабо. Мораш сносити одговорност за своја недела, ово су последице твоје комуникације. Не пристаје теби да будеш портирка на вратима школе, а камоли директорка школе. Ти си кварни зуб овог друштва. Па задавила бих те рукама, бабо. Сада ће се о теби писати, Љиљо, о твојој деци, мужу, можда имаш и љубавника, објавићу твоју фотку и написати: "Она ми је узела дете". У пензији ћеш седити по судовима...."

Такође од 29. јула па до 27. септембра 2021. Северина је засула порукама и мобилни телефон Буљан Фландер: "Лично ћу платити адвокате за све оне жене које си злостављала. Желим вам да страхујете и дрхтите и чекате дан кад ће вас све похапсити. Као што су оне плакале и страховале за децу коју си продавала очевима да би куповала оне кичасте сандале и торбе. Доста си ти жена укопала да би још неког тужила. Поликлиника није твоја прчија како си замислила. Јел би ти неког тужила након свега што си радила женама? Све ово ће ићи на мој Фацебоок и Инстаграм. Имам 2,3 милиона пратилаца и пренећу све текстове Јелене Јиндре. Знаш да сам пријавила Реџепија УСКОК-у? Пријавила сам и тебе. Доста је више тог блајха по разним емисијама, све ваше главе ћу ставити на Фејс и Инстаграм да вас виде, надам се последњи пут у медијима. Осим ако будеш спадала у рубрику "Извештавамо из Реметинца". А то што се након Бандића гураш Милановићу...то је баш љигаво...оно баш... стари занат варијанта... Потрошила сам 1,5 милиона евра на 67 Миланових тужби које је све изгубио претежно. Остатак ћу трошити на вас остале који сте кварни зуб овог друштва. Е а па па!"

Због комуникације са Северином, мало је рећи да су Клингер и Буљан Фландер биле узнемирене.

Након прве судске расправе с које је, на предлог Северининог адвоката Чеде Продановића искључена јавност ради заштите малолетног детета, Северина је и јавно одбацила кривицу, рекла да су на њеном месту требале бити Клингер и Буљан Фландер те се јавно притом запитала:

- Не знам шта бисте ви урадили на мом месту. Једноставно су ми дирнули у дете. Ово је ситуација где, уместо да вас држава штити и да вам штити дете, они су против мене подигли оптужницу за наметљиво понашање јер сам двема уплетеним женама слала СМС поруке, које ме притом нису ни блокирале. Дотичне госпође су писале промптно главној државној адвокатици и тражиле да се позабаве са мном. Уместо да су оне предмет истраге јер су радиле недозвољене радње с позиције моћи. Оне су једне од оних које су биле уплетене у то да ми се узме дете на 20 месеци. Моје пријаве и пријаве других жена које су завиле у црно заједно с децом стоје у ладицама по беспућима Државног одвјетништва и то је проблем ове државе.

(Блиц)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas