Oglas
· · Komentari: 0

Severina došla na suđenje: Poznato koliku kaznu traži tužilaštvo

Hrvatska pevačica Severina Vučković pojavila se danas u Opštinskom kaznenom sudu u Zagrebu gde će joj se suditi zbog dva kaznena dela nametljivog ponašanja prema direktorki Osnovne škole LJiljani Klinger i bivšoj direktorki Poliklinike za zaštitu dece i omladine Grada Zagreba - Gordani Buljan Flander.

1707139357_2cb4a421a405afb9d29a41ef65e140dbff68bb9d.jpg
Foto: ATA images
Oglas

Postupak je pokrenut jer je utvrđeno da je pevačica obema žrtvama poslala preko 150 poruka neprimerenog spektra. Za razliku od LJiljane Klinger, direktorke škole koju pohađa sin Severine i Milana Popovića, koja joj je na neke poruke odgovorila i ujedno preklinjala da joj ih prestane slati, Buljan Flander ostajala je uzdržana.

Tužilaštvo, za koje su te poruke bile uvrede i zastrašivanje s ciljem uznemiravanja, u podignutoj optužnici traži od suda da Severinu osudi na uslovnu kaznu od 10 meseci s trogodišnjom rokom doslednosti stava. Severinina tvrdnja da je poruke slala revoltirana postupanjem Klinger i Buljan Flander u postupku koji se vodio radi odluke s kojim će roditeljem dečak živeti. Za tužilaštvo, s obzirom na sadržaj, broj i učestalost slanja, daleko prelaze granicu iskazivanja protesta i revolta koji se može tolerisati u društvu.

Prema optužnici, Vučkovićeva je od 4. jula do 20. oktobra 2021. Klinger preko WhatsAppa poslala preko stotinu poruka, te joj je tako pisala: "Ma gde je moja najdraža direktorka? Jesi li se javila donatoru? Jesi li svesna da ću te ganjati do kraja života za sve gadosti koje si radila meni, ostalim majkama i učiteljima? Ti se izvući nećeš. Sedećeš i drhtati i tresti se kao što sam se ja tresla kad si mi maltretirala dete. A za lažne prijave imaš još jednu kaznenu, babo. Moraš snositi odgovornost za svoja nedela, ovo su posledice tvoje komunikacije. Ne pristaje tebi da budeš portirka na vratima škole, a kamoli direktorka škole. Ti si kvarni zub ovog društva. Pa zadavila bih te rukama, babo. Sada će se o tebi pisati, LJiljo, o tvojoj deci, mužu, možda imaš i ljubavnika, objaviću tvoju fotku i napisati: "Ona mi je uzela dete". U penziji ćeš sediti po sudovima...."

Takođe od 29. jula pa do 27. septembra 2021. Severina je zasula porukama i mobilni telefon Buljan Flander: "Lično ću platiti advokate za sve one žene koje si zlostavljala. Želim vam da strahujete i drhtite i čekate dan kad će vas sve pohapsiti. Kao što su one plakale i strahovale za decu koju si prodavala očevima da bi kupovala one kičaste sandale i torbe. Dosta si ti žena ukopala da bi još nekog tužila. Poliklinika nije tvoja prčija kako si zamislila. Jel bi ti nekog tužila nakon svega što si radila ženama? Sve ovo će ići na moj Facebook i Instagram. Imam 2,3 miliona pratilaca i preneću sve tekstove Jelene Jindre. Znaš da sam prijavila Redžepija USKOK-u? Prijavila sam i tebe. Dosta je više tog blajha po raznim emisijama, sve vaše glave ću staviti na Fejs i Instagram da vas vide, nadam se poslednji put u medijima. Osim ako budeš spadala u rubriku "Izveštavamo iz Remetinca". A to što se nakon Bandića guraš Milanoviću...to je baš ljigavo...ono baš... stari zanat varijanta... Potrošila sam 1,5 miliona evra na 67 Milanovih tužbi koje je sve izgubio pretežno. Ostatak ću trošiti na vas ostale koji ste kvarni zub ovog društva. E a pa pa!"

Zbog komunikacije sa Severinom, malo je reći da su Klinger i Buljan Flander bile uznemirene.

Nakon prve sudske rasprave s koje je, na predlog Severininog advokata Čede Prodanovića isključena javnost radi zaštite maloletnog deteta, Severina je i javno odbacila krivicu, rekla da su na njenom mestu trebale biti Klinger i Buljan Flander te se javno pritom zapitala:

- Ne znam šta biste vi uradili na mom mestu. Jednostavno su mi dirnuli u dete. Ovo je situacija gde, umesto da vas država štiti i da vam štiti dete, oni su protiv mene podigli optužnicu za nametljivo ponašanje jer sam dvema upletenim ženama slala SMS poruke, koje me pritom nisu ni blokirale. Dotične gospođe su pisale promptno glavnoj državnoj advokatici i tražile da se pozabave sa mnom. Umesto da su one predmet istrage jer su radile nedozvoljene radnje s pozicije moći. One su jedne od onih koje su bile upletene u to da mi se uzme dete na 20 meseci. Moje prijave i prijave drugih žena koje su zavile u crno zajedno s decom stoje u ladicama po bespućima Državnog odvjetništva i to je problem ove države.

(Blic)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas