Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трагедија која никог не оставља равнодушним: ПРИЧА о тужној СУДБИНИ младе Милице којој је Здравко Чолић посветио песму (ВИДЕО)

Многи не знају да је ова песма посвећена управо њој

1663405471_cola_pozarevac_01092017_037.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

У строгом центру Крушевца дизао се небодер. У његовој Кули Б, у стану на 11. спрату, често се окупљала неколицина младића који су почели да загорчавају живот станарима зграде. Становницима те зграде је било јасно да је ова група проблематична и ризична, како су их више пута пријављивали и молили да се та група смири и скрене пажњу на њихово понашање.

У недељу увече, 1. септембра 1974. године, знајући да креће нова школска година, тројица из друштва која је долазила у тај стан, направили су договор да намаме неку девојку. Нису прецизирали која девојка је у питању, већ да буде случајна жртва.

Милица Костић се 2. септембра запутила у Крушевац, и како је стигла раније, решила је да прошета градом. Не слутећи да ће она бити баш та жртва младића који су имали паклени план.

Прочитајте још: Фатална плавуша била је сан многих током 90-их година, данас има 54. и ништа се није променила: Ево како данас изгледа чувана Дона из серије "Чувари плаже" (ФОТО)

Младићи су већ били у граду и пажњу им је привукла лепа девојка, тамне косе, која је ишла сама. Како су већ имали план, тако су и младој Милици пришли. План им је био да девојку замоле за услугу и намаме у стан. Како је младић био лукав а њој је изгледао безазлено, пристала је да му помогне, не слутећи да се ради о подмуклој превари.

Наивна Милица је схватила да је преварена када су се врата стана у којем ће се одвити пакао, затворила. Један од младића је девојку закључао у спаваћој соби, а онда убеђивао да се скине и не пружа отпор. Милица се опирала, плакала и убеђивала момке да је пусте рекавши им да је "сиромашна", "невина" и "девојка са села".

Иако је Милица викала и молила, њено запомагање није могло да се чује, јер су младићи пустили гласну музику. Намере насилника, које је и сама девојка увидела, биле су да је онеспособе да пружа отпор да би потом један за другим над њом извршили силовање.

 

И поред страха и незавидне ситуације у којој се нашла, Милица се бранила. Он је наставио са притисцима на које је она реаговала тако што је плакала, нарочито када ју је један напасник ударио. Милица је била упорна да се одбрани на све могуће начине.

Насилницу нису реаговали на њене молбе, били су упорни у својој намери. Схватајући да њено преклињање и молбе неће помоћи, била је упорна да сачува своју част. Милица се одлучила на нешто крајње неуобичајено. Решена да им не дозволи да је обешчасте, искористила је тренутак када је у једном тренутку остала сама, скочила је са једанаестог спрата кроз прозор.

Како се испод зграде налазио локал који је имао надстрешницу, то је девојци спасило живот. Током пада телом је закачила металну цев надстрешнице. Гости локала су одмах реаговали и позвали хитну помоћ.

Након скока, Милица је у болници поживела још два дана.

Интерсовање јавности и грађана Крушевца за догађај у Рубиновој кули био је велик. Исте вечери на месту догађаја се окупио велик број грађана и захтевао од наделжних најстрожије казне за починиоце. И наредних дана грађани су се окупљали на месту несреће, а скоро сви дневни листови у земљи су извештавали о догађају у Крушевцу, па је тако интересовање јавности за овај случај порасло у читавој земљи. Ипак уз сав труд лекара крушевачке болнице, Милица је услед тешке контузије органа, преминула у подне 4. септембра.

Милица је сахрањена 5. септембра 1974. године у родном селу Стројинцима, а њеној сахрани је присуствовало пар хиљада људи. На дан сахране крушевачке школе су обуставиле наставу, а Скупштина општине Крушевац је обезбедила 30 аутобуса за превоз ученика и грађана на сахрану. По одобрењу епископа жичког Василија, локални свештеник Мирослав Стефановић је Милици одржао опело. Насилници који су Милицу отерали у смрт били су осуђени на вишегодишње затворске казне.

Како је овај случај погодио све људе, тако се и наш познати певач Здравко Чолић, одлучио да посвети песму прелепој Милици.

Велики хит "Она спава", управо је посветио њој.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas