Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трагична судбина славне глумице: Након СИЛОВАЊА на снимању филма, ТРИ ПУТА се предозирала, а онда је покушала да себи одузме живот

“Последњи танго у Паризу” један је од најконтроверзнијих филмова свих времена

1661239409_snajder-maria.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Редатељ Бернардо Бертолучи и глумац Марлон Брандо зарадили су брдо новца, покупили су номинације за Оскара, али жена које је играла централну улогу, Марија Шнајдер, у филму је знатно лошије прошла.

Прочитајте још: Одбио је ХОЛИВУД и уз њу био док се борила са опаком болести: Ево како данас изгледа жена РАДОША БАЈИЋА (ФОТО)

Марија Шнајдер, тада деветнаестогодишња Францускиња играла је лик Џене, веренице једног помало напорног филмаша. У филму су вереници дошли у Париз да разгледају стан и упознали су Америчког емигранта Паула. Џена и Паул започињу страсну везу која кулминира сек*ом без присиле, фамозном сценом с маслацем.

Управо та сцена је највише шокирала публику и критику. "Последњи танго у Паризу" проглашен је опасним, у неколико земаља забрањено је његово приказивање, али сцена је скривала и знатно дубљу и мрачнију тајну.

– Сцена није била у оригиналном сценарију. Рекли су ми тек кад је требало да је снимимо. Марлон ми је говорио да се не бринем и да то није стварно, али моје сузе биле су стварне. Искрено, осећала сам се силовано – испричала је Марија пре неколико година за Даилy Маил.

Стекла је светску славу, људи су је препознавали на улици, али њен живот кренуо је лошим смером.

– Постати славном било је застрашујуће. У то време нисмо имали телохранитеље, а људи су често мислили да сам ја иста као лик којег сам играла на филмском платну – присећала се Марија.

Због читавог тог циркуса са славом окренула се дрогама.

– Почела сам с травом, прешла сам касније на кокаин, ЛСД и хероин. Био ми је то некакав бег од стварности. Биле су то луде седамдесете и у то време свашта се догађало – рекла је Марија.

Слава јој никако није одговарала и неколико пута је покушала самоубиство. “Два или три пута сам се предозирала и сваки пут сам се пробудила кад је хитна стигла”, испричала је.

Признала је да је имала срећу зато што је преживела све то

– Изгубила сам пуно пријатеља, али имала сам срећу да сам упознала једну особу, мог анђела, у осамдесетима. Та особа је заслужна зато што сам се одвикла од дрога.

Иако је тврдила да је заувек престала са конзумирањем дрога, многи нису били убеђени у то.

Даилy Маил спекулисао је да је реч о некој жени, понајвише зато што је већ раније признала да је бисек*уалка. Можда и највећи ексцес њене каријере догодио се када је одустала од снимања филма како би се пријавила у психијатријску болницу да би била близу тадашњој љубавници Џоан Товнсенд.

– Она је била шизофреничарка, а ја сам само хтела помоћи. На крају се одселила натраг у Америку и не знам шта се с њом догађало. Једноставно, није нам било суђено – казала је Марија.

Признала је и да одувек има проблема с поверењем у мушкарце. Присетила се како њен отац, славни глумац Даниел Гелин, је се одрекао и никад није признао да му је она ћерка, а она је с 15 година побегла у Париз након свађе с мајком. Бригу о њој преузела је Бриџит Бардо, која није могла схватити како Гелинова кћерка може живети практички на улици.

Сви ти животни успони и падови нису у њој побудили мржњу према другим људима. Једина особа којој никад није опростила био је Бертолучи.

– Никад му нисам опростила за то како се према мени понашао. Срели смо се пре неколико година у Токију, али сам га игнорисала – рекла је Шнајдерова.

С Марлоном Брандом, с друге стране, остала је у добрим односима. Каже да неколико година нису могли разговарати о Последњем тангу.

Пре десет година умрла је од рака у доби од 58 година. Након кремирања, њен пепео расут је по обали Атлантика у близини Бијариц. Бернардо Бертолучи је тек 2013. године, две године након Маријине смрти и готово читаво десетлеће након Брандове смрти, признао да Марија није пристала на снимање злогласне сцене силовања.

Прочитајте још: Иза њеног насмејаног лица крије се велика ТУГА: Памтимо је као лепу МАРИБЕЛ из серије РУБИ, а ево како данас изгледа (ФОТО)

 

Признала је и да одувек има проблема с поверењем у мушкарце. Присетила се како њен отац, славни глумац Даниел Гелин, је се одрекао и никад није признао да му је она ћерка, а она је с 15 година побегла у Париз након свађе с мајком. Бригу о њој преузела је Бриџит Бардо, која није могла схватити како Гелинова кћерка може живети практички на улици.

БОНУС ВИДЕО:

 

хттпс://www.магазин.новости.рс/ср/тв-новости/тв-звезде/вест/иза-њеног-насмејаног-лица-крије-се-велика-туга-памтимо-је-као-лепу-марибел-из-серије-руби-а-ево-како-данас-изгледа-фото/1471169

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas