Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
интервју

Упознали смо је у улози Жаклинице: Глумица Тијана Максимовић за Магазин новости о сновима који су почели да се остварују

Тијану Максимовић упознали смо као симпатичну Жаклину Танкосић чији лик тумачи у популарној серији "Игра судбине".

1616402657_Capture.PNG
Фото: Принтсцреен / Инстаграм / Тијана Максимовић
Oglas

Млада глумица сигурним корацима закорачила је у свет глуме, а за Магазин новости открива када је схватила да је баш глума њен позив и како је околина реаговала на то.

  • Када сте схватили да је глума Ваш позив?

До сада сам на слична питања углавном одговарала како сам знала од малена, али један конкретан тренутак ми је заправо често падао на памет, иако је врло тривијалан и успутан. У другом разреду основне школе чула сам ону фамозну реченицу како сам "рођена за глумицу", од стране мајке мог друга из разреда, те сам јој изгледа просто поверовала. Чини ми се да је можда баш тада пала одлука.

  • Како је Ваша најближа околина реаговала када сте им рекли да уписујете глуму?

Већина ближе породице није била претерано срећна због те одлуке. Моја породица је од оних "може глума као хоби", па су за мене желели нешто конкретније и сигурније. Ипак, остала сам при свом, те ми наравно нису стајали на путу. 

  • Глумом сте почели да се бавите у позоришту, да ли бисте више волели да се развијате као телевизијска или позоришна глумица?

С обзиром на то да сам у студију последњих више од пола године, додајући на то и корону која јако погађа позоришта и трупе, тренутно јако прижељкујем позоришну улогу. Што се развитка и дужих стаза тиче, не бих могла да изаберем између та два. 

Сваки добронамеран савет  ценим.
  • Глумите и у представама за децу, колико је тешко одраслом глумцу да одигра те улоге?

Иако тежина комада који се играју за децу не изискује толико глумачког напора и дубинских припрема, колико у неким другим жанровима, дечје представе носе своје посебне изазове. Од простора и услова у којима се углавном играју, преко великог труда да се деци одржи пажња, надјачавања са децом уколико су мало млађи и веселији и тако даље. С друге стране, награда у виду њихових константних изражајних реакција ми је неизмерно занимљива и драга. 

  • Који је највреднији савет старијих колега који сте добили?

Све савете које добијам јако вреднујем, и радујем им се. Поприлично сам и даље неискусна. Колико год да се неко припрема за нешто цео живот, ради на томе, школује се итд., "жива ствар" и само упливавање у прави свет дубље од чланака, захтева велико прилагођавање, учење и спознају. До тог тренутка смо углавном сви врло заштићени, на академији, у школама глуме, средњим школама. Сваки добронамеран савет, како што боље пливати, јако ценим. 

Тренутно јако прижељкујем позоришну улогу.
  • Шира јавност Вас сада препознаје као симпатичну Жаклину из серије "Игра судбине", колико имате заједничког за својим телевизијским ликом?

Слично Жаклини, врло сам упорна када нешто желим. Наравно, у мало мање нападним оквирима. Незрелост и неко можда слабије читање ситуације понекад, као и Жаклини, уме да ми се деси.

  • Коју улогу прижељкујете?

Позоришну.

  • У последњих годину дана нашли смо се у ситуацијама које нико није очекивао, како се Ви борите са стресом?

Са стресом се борим углавном радећи ствари које не изискују превише размишљања о реалности. Гледам филмове, свирам укулеле, читам. Мада сам пре неки дан, како бих се ослободила стреса, темељно орибала купатило. Чишћење такође уме да помогне (смех).

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas