· · Komentari: 1
intervju

Upoznali smo je u ulozi Žaklinice: Glumica Tijana Maksimović za Magazin novosti o snovima koji su počeli da se ostvaruju

Tijanu Maksimović upoznali smo kao simpatičnu Žaklinu Tankosić čiji lik tumači u popularnoj seriji "Igra sudbine".

1616402657_Capture.PNG
Foto: Printscreen / Instagram / Tijana Maksimović

Mlada glumica sigurnim koracima zakoračila je u svet glume, a za Magazin novosti otkriva kada je shvatila da je baš gluma njen poziv i kako je okolina reagovala na to.

  • Kada ste shvatili da je gluma Vaš poziv?

Do sada sam na slična pitanja uglavnom odgovarala kako sam znala od malena, ali jedan konkretan trenutak mi je zapravo često padao na pamet, iako je vrlo trivijalan i usputan. U drugom razredu osnovne škole čula sam onu famoznu rečenicu kako sam "rođena za glumicu", od strane majke mog druga iz razreda, te sam joj izgleda prosto poverovala. Čini mi se da je možda baš tada pala odluka.

  • Kako je Vaša najbliža okolina reagovala kada ste im rekli da upisujete glumu?

Većina bliže porodice nije bila preterano srećna zbog te odluke. Moja porodica je od onih "može gluma kao hobi", pa su za mene želeli nešto konkretnije i sigurnije. Ipak, ostala sam pri svom, te mi naravno nisu stajali na putu. 

  • Glumom ste počeli da se bavite u pozorištu, da li biste više voleli da se razvijate kao televizijska ili pozorišna glumica?

S obzirom na to da sam u studiju poslednjih više od pola godine, dodajući na to i koronu koja jako pogađa pozorišta i trupe, trenutno jako priželjkujem pozorišnu ulogu. Što se razvitka i dužih staza tiče, ne bih mogla da izaberem između ta dva. 

Svaki dobronameran savet  cenim.
  • Glumite i u predstavama za decu, koliko je teško odraslom glumcu da odigra te uloge?

Iako težina komada koji se igraju za decu ne iziskuje toliko glumačkog napora i dubinskih priprema, koliko u nekim drugim žanrovima, dečje predstave nose svoje posebne izazove. Od prostora i uslova u kojima se uglavnom igraju, preko velikog truda da se deci održi pažnja, nadjačavanja sa decom ukoliko su malo mlađi i veseliji i tako dalje. S druge strane, nagrada u vidu njihovih konstantnih izražajnih reakcija mi je neizmerno zanimljiva i draga. 

  • Koji je najvredniji savet starijih kolega koji ste dobili?

Sve savete koje dobijam jako vrednujem, i radujem im se. Poprilično sam i dalje neiskusna. Koliko god da se neko priprema za nešto ceo život, radi na tome, školuje se itd., "živa stvar" i samo uplivavanje u pravi svet dublje od članaka, zahteva veliko prilagođavanje, učenje i spoznaju. Do tog trenutka smo uglavnom svi vrlo zaštićeni, na akademiji, u školama glume, srednjim školama. Svaki dobronameran savet, kako što bolje plivati, jako cenim. 

Trenutno jako priželjkujem pozorišnu ulogu.
  • Šira javnost Vas sada prepoznaje kao simpatičnu Žaklinu iz serije "Igra sudbine", koliko imate zajedničkog za svojim televizijskim likom?

Slično Žaklini, vrlo sam uporna kada nešto želim. Naravno, u malo manje napadnim okvirima. Nezrelost i neko možda slabije čitanje situacije ponekad, kao i Žaklini, ume da mi se desi.

  • Koju ulogu priželjkujete?

Pozorišnu.

  • U poslednjih godinu dana našli smo se u situacijama koje niko nije očekivao, kako se Vi borite sa stresom?

Sa stresom se borim uglavnom radeći stvari koje ne iziskuju previše razmišljanja o realnosti. Gledam filmove, sviram ukulele, čitam. Mada sam pre neki dan, kako bih se oslobodila stresa, temeljno oribala kupatilo. Čišćenje takođe ume da pomogne (smeh).

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.