· · Коментари: 0

Воја Брајовић преживео најтежу БИТКУ: Мислио је да је у питању само умор, а дијагноза је била застршујућа

Воја Брајовић је пре 20 година имао операцију која је могла да га кошта живота

1675167352_Foto-Ataimages.rs-Voja-Barovic.jpg
Фото: Атаимагес.рс

Глумац Воја Брајовић иза себе има завидну каријеру са бројним улогама на филму и у позоришту, али једна битка коју је водио пре 20 година је остала као добар подсетник на мучне тренутке кроз које је прошао борећи се за голи живот.

Наиме, да Воја Брајовић на живот гледа ведрим погледом може се закључити и по томе што за себе у шали каже да је ходајућа медицинска енциклопедија. У животу се суочио са бројним здравственим проблемима, а најтежа од свих дијагноза била је она коју је чуо пре скоро двадесет година – тумор на мозгу.

Борба је била једина опција: 20. децембра играо је представу, а већ дан касније отишао је на операцију.

Брајовићева најтежа битка почела је када је искусни глумац осетио како му повремено трне рука. Испрва је то покушавао да пренебрегне, сматрајући да је реч о премору или каквом другом безазленом симптому претеране посвећености послу. Међутим, пошто се бол јављао све чешће, Војислав је одлучио да се понаша у складу с одговорношћу, па је посетио лекара.

Дијагноза му је задала тежак ударац, а мало ко би је поднео на ногама: имао је тумор на мозгу. Олакшавајућа околност била је чињеница да је болест, практично, у зачетку, те да не показује знаке озбиљне прогресије.

По мишљењу стручњака, једна хируршка интервенција довољна је за потпуно излечење. Велики глумац решио је да искористи прву паузу између бројних представа у којима је играо како би се подвргао препорученој терапији.

Операција је успела. Иако Војислав никога није желео да оптерећује својом битком, колеге и пријатељи сазнали су да се са њим нешто дешава.

Врло брзо Брајовић је отпуштен из болнице. Пре него што је изашао желео је да се консултује са својим лекаром, који се у младости бавио боксом.

– Могу ли назад у ринг, Јоксо – питао га је.

− Само ти шибај, Војо, и не осврћи се – гласио је одговор.

Глумац је само то чекао. Већ наредних дана његове представе биле су на репертоару. Маестрално је одиграо своје улоге у „Млетачком трговцу” и „Кокошки”. Иако би већини Војиних колега била потребна колика-толика пауза да се опораве од драматичних догађаја какви су задесили њега, он је из кревета отишао директно на даске које му, очигледно, живот значе.

С правом, маестро позоришне сцене сматрао је да му нико није могао прописати терапију бољу од глуме.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.