Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Волим ову тугу, имам и за ким да тугујем": Ћерка Мериме Његомир објавила ПОТРЕСНУ поруку на дан мајчиног рођендана (ФОТО)

Певачица би данас напунила 69 година

1667999459_Foto-Printscreen-Instagram-jelena_njegomir.jpg
Фото: Принтсцреен/Инстаграм - јелена_његомир
Oglas

Мерима Његомир би данас напунила 69 година. Овим поводом је њена ћерка Јелена објавила фотографије са мајком која је пре годину дана преминула након борбе са раком панкреаса. Поред Јелене, Мерима је имала још троје деце, ћерке Љубицу и Милицу и сина Марка. 

Јеленина порука која је стајала у опису фотографије је потресла све пратиоце:

Уместо рођендана, недостајање. Недостатак. Никада ми те не би било доста.

Сећања која ме некада обузму буду тешко сидро које ме без милости и најаве закуцају у прошло време.
Иако живим у садашњем тренутку некада бих га заменила за онај када си десетогодишњу мене носила по плићаку као да сам беба и скривала ме када сам се постидела.

А неки други заменила оним сећањем када сам својом улогом мајке од тебе направила Баки, па си ми преко свих правила дотрчала у болничку собу носећи питу са сиром. И минђуше и огрлицу.
Често се вратим у оне дане када си ме звала да гледам и учим како правиш сарму или гулаш али најчешће у онај дан кад си се појавила на мојим вратима да средиш и хаос у кухињи и нервни слом током мог неуспелог покушаја да направим савршен фил за реформ торту. Какав си ти правила. Филована жељом да будем довољно добра као ти. Бар у нечему. А без тебе нисам била.

Дуго ми је требало да израстем из твог крила.
Најчешће те чујем како ме зовеш "мала моја велика девојка" док се и сама трудиш да у одраслој жени видиш ону седмогодишњу девојчицу што је иако са мрвицом талента а ипак без срамоте, певала на бини баште Виле Манојловић. Опет у покушају да будем као ти. Нисам као ти али сам жарко желела да згазим у твоје ципеле, оне црне лаковане. Или макар црвене папуче. Твојим кораком да газим. Али нисам могла.

Прочитајте још: Фотографија Снежане Савић из МЛАДОСТИ освојила друштвене мреже: Погледајте зашто је важила за једну од НАЈЛЕПШИХ жена бивше Југославије (ФОТО)

Нико није као ти.

Газим својим корацима, мама. Онако како си ме научила. Док ми твоји недостају да се појачају пред мојим вратима. Недостаје ми да твоја јака рука прво зграби кваку па позвони.
Сада ћу овај тренутак заменити за оне кад сам те свесно грлила и љубила. Знајући да једног дана нећу моћи.
Сетићу се оног дана кад си ми рекла да се опустим и да сам најбоља мама а ја сам ти узвратила да је поред тебе то немогуће.

Волим ова наша сећања иако ме боле. Волим и ову тугу, имам и за ким да тугујем. За једном и једином мојом.
Време не лечи. Само се на ново време навикавам.

Време ми помаже да се губитак који осећам претвори у снагу, искуство и свесност о пролазности. Лекцију из које учим да ценим те ситне тренутке.

И само тако да и у губитку пронађем неки смисао.

Живиш у мени ја то знам.

Ипак опстајеш да болно недостајеш.

Воли те твоја Лелица.

 

У коментарима су уследили бројни коментари подршке. 

"Хвала сто си своје дубоке емоције поделила са нама", "Расплаках се, исто се осећам кад год помислим на моју маму!", "Почивај у миру легендо", били су само неки од њих. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas