· · Komentari: 0

"Volim ovu tugu, imam i za kim da tugujem": Ćerka Merime NJegomir objavila POTRESNU poruku na dan majčinog rođendana (FOTO)

Pevačica bi danas napunila 69 godina

1667999459_Foto-Printscreen-Instagram-jelena_njegomir.jpg
Foto: Printscreen/Instagram - jelena_njegomir

Merima NJegomir bi danas napunila 69 godina. Ovim povodom je njena ćerka Jelena objavila fotografije sa majkom koja je pre godinu dana preminula nakon borbe sa rakom pankreasa. Pored Jelene, Merima je imala još troje dece, ćerke LJubicu i Milicu i sina Marka. 

Jelenina poruka koja je stajala u opisu fotografije je potresla sve pratioce:

Umesto rođendana, nedostajanje. Nedostatak. Nikada mi te ne bi bilo dosta.

Sećanja koja me nekada obuzmu budu teško sidro koje me bez milosti i najave zakucaju u prošlo vreme.
Iako živim u sadašnjem trenutku nekada bih ga zamenila za onaj kada si desetogodišnju mene nosila po plićaku kao da sam beba i skrivala me kada sam se postidela.

A neki drugi zamenila onim sećanjem kada sam svojom ulogom majke od tebe napravila Baki, pa si mi preko svih pravila dotrčala u bolničku sobu noseći pitu sa sirom. I minđuše i ogrlicu.
Često se vratim u one dane kada si me zvala da gledam i učim kako praviš sarmu ili gulaš ali najčešće u onaj dan kad si se pojavila na mojim vratima da središ i haos u kuhinji i nervni slom tokom mog neuspelog pokušaja da napravim savršen fil za reform tortu. Kakav si ti pravila. Filovana željom da budem dovoljno dobra kao ti. Bar u nečemu. A bez tebe nisam bila.

Dugo mi je trebalo da izrastem iz tvog krila.
Najčešće te čujem kako me zoveš "mala moja velika devojka" dok se i sama trudiš da u odrasloj ženi vidiš onu sedmogodišnju devojčicu što je iako sa mrvicom talenta a ipak bez sramote, pevala na bini bašte Vile Manojlović. Opet u pokušaju da budem kao ti. Nisam kao ti ali sam žarko želela da zgazim u tvoje cipele, one crne lakovane. Ili makar crvene papuče. Tvojim korakom da gazim. Ali nisam mogla.

Pročitajte još: Fotografija Snežane Savić iz MLADOSTI osvojila društvene mreže: Pogledajte zašto je važila za jednu od NAJLEPŠIH žena bivše Jugoslavije (FOTO)

Niko nije kao ti.

Gazim svojim koracima, mama. Onako kako si me naučila. Dok mi tvoji nedostaju da se pojačaju pred mojim vratima. Nedostaje mi da tvoja jaka ruka prvo zgrabi kvaku pa pozvoni.
Sada ću ovaj trenutak zameniti za one kad sam te svesno grlila i ljubila. Znajući da jednog dana neću moći.
Setiću se onog dana kad si mi rekla da se opustim i da sam najbolja mama a ja sam ti uzvratila da je pored tebe to nemoguće.

Volim ova naša sećanja iako me bole. Volim i ovu tugu, imam i za kim da tugujem. Za jednom i jedinom mojom.
Vreme ne leči. Samo se na novo vreme navikavam.

Vreme mi pomaže da se gubitak koji osećam pretvori u snagu, iskustvo i svesnost o prolaznosti. Lekciju iz koje učim da cenim te sitne trenutke.

I samo tako da i u gubitku pronađem neki smisao.

Živiš u meni ja to znam.

Ipak opstaješ da bolno nedostaješ.

Voli te tvoja Lelica.

 

U komentarima su usledili brojni komentari podrške. 

"Hvala sto si svoje duboke emocije podelila sa nama", "Rasplakah se, isto se osećam kad god pomislim na moju mamu!", "Počivaj u miru legendo", bili su samo neki od njih. 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.