Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РАСПРОДАЈА

БАГАТЕЛА: Грчке ХОТЕЛЕ продају по цени СТАНА у БЕОГРАДУ, а у монденском Санторинију цена 400.000 евра!

После неуспеле пролећне распродаје хотела, грчки власници некретнина су покренули други талас распродаје објеката.

1598521486_santorini-1663658_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Од 10 грчких хотела тренутно су, у просеку, отворена три. Овоме је "кумовала" одлука грчких власти да селективно отвори границе, а оним хотелијерима који су остали закључани дали су новац "по соби" од 800 до 1.500 евра, у зависнсти од броја звездица.

Прочитајте још: "Она ће за мене увек бити дете": Српски туристи остварили РЕКОРД по броју ЖАЛБИ, а једно питање сви ПРЕПРИЧАВАЈУ

Тренутно је у Грчкој почео други талас распродаје хотела, после пролећног. Велики број тада понуђених хотела и сада се нуди, али су цене ниже.

Соба за 10.000 евра
Хотели се на Евији продају буквално будзашто, јер када се цена у Едипсосу подели са бројем соба испада да свака (има терасу и поглед на море) кошта 10.000 евра!

Тако сада купци могу да бирају породичне хотеле већ од 150.000 евра, колико кошта стан у центру Београда. За толико се, рецимо, продаје хотел у Неа Врасни близу мора са четири собе и великим апартманом.

Хотел у Грчкој кошта као стан у Београду!

За 300.000 евра може да се бира и хотел и место. За тај новац се продаје велики број објеката на Халкидикију, Крфу, Лезобосу, па и Пелепонезу, почевши од монденског Нафлија, док су у мањим местима око Спарте објекти по 200.000 евра.

Распродаја и на Санторинији, јер је луксузу пала цена Фото: Пиксабеј

Купац са пола милиона евра је "прави краљ" и може да размишља, чак, и о Санторинију. На овом острву, где летују богаташи, може да се пазари хотел 40 метара удаљен од плаже за 420.000 евра.

Хотел на Санторинији кошта од 400.000 евра!

Занимљиво је да се и у самој Оји, где се наплаћује и залазак сунца, луксузан хотел са супериор апартманима у традиционалној градњи продаје за  800.000 евра. Ова цена је незамислива, јер се хотел налази на каскади, са базеном који има поглед на море и до ове године је ноћење наплаћивао 400 евра, а радио је 220 дана годишње и био попуњен 95 одсто!

Грчка влада делила од 800 до 1.500 евра по празној соби.

Зашто грчки хотелијери продају објекте? Најбољи одговор може да пружи Британац Бенџамин Вили Блек који је 2016. године купио хотел на Криту који има 26 соба. Он је од грчке државе узео 800 евра по соби, запослене послао кући и закључао објекат.

Прочитајте још: ОХРИД какав НИКАДА нисте видели! ГОРИ Твитер - ЂУБРЕ на све стране, а за све одговорни ОНИ (ФОТО)

- Нисам отворио хотел јер су туристи који долазе у Грчку незадовољни овогодишњом услугом која је пуна хигијенских ограничења, нема ноћног провода, а острво је пуно празних кафића и радњи, па ноћу свуда влада мрак и то не личи на Крит који очекују - рекао је Бенџамин за "Greek Reporter"

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas