· · Komentari: 0
RASPRODAJA

BAGATELA: Grčke HOTELE prodaju po ceni STANA u BEOGRADU, a u mondenskom Santoriniju cena 400.000 evra!

Posle neuspele prolećne rasprodaje hotela, grčki vlasnici nekretnina su pokrenuli drugi talas rasprodaje objekata.

1598521486_santorini-1663658_1280.jpg
Foto: Piksabej

Od 10 grčkih hotela trenutno su, u proseku, otvorena tri. Ovome je "kumovala" odluka grčkih vlasti da selektivno otvori granice, a onim hotelijerima koji su ostali zaključani dali su novac "po sobi" od 800 do 1.500 evra, u zavisnsti od broja zvezdica.

Pročitajte još: "Ona će za mene uvek biti dete": Srpski turisti ostvarili REKORD po broju ŽALBI, a jedno pitanje svi PREPRIČAVAJU

Trenutno je u Grčkoj počeo drugi talas rasprodaje hotela, posle prolećnog. Veliki broj tada ponuđenih hotela i sada se nudi, ali su cene niže.

Soba za 10.000 evra
Hoteli se na Eviji prodaju bukvalno budzašto, jer kada se cena u Edipsosu podeli sa brojem soba ispada da svaka (ima terasu i pogled na more) košta 10.000 evra!

Tako sada kupci mogu da biraju porodične hotele već od 150.000 evra, koliko košta stan u centru Beograda. Za toliko se, recimo, prodaje hotel u Nea Vrasni blizu mora sa četiri sobe i velikim apartmanom.

Hotel u Grčkoj košta kao stan u Beogradu!

Za 300.000 evra može da se bira i hotel i mesto. Za taj novac se prodaje veliki broj objekata na Halkidikiju, Krfu, Lezobosu, pa i Peleponezu, počevši od mondenskog Naflija, dok su u manjim mestima oko Sparte objekti po 200.000 evra.

Rasprodaja i na Santoriniji, jer je luksuzu pala cena Foto: Piksabej

Kupac sa pola miliona evra je "pravi kralj" i može da razmišlja, čak, i o Santoriniju. Na ovom ostrvu, gde letuju bogataši, može da se pazari hotel 40 metara udaljen od plaže za 420.000 evra.

Hotel na Santoriniji košta od 400.000 evra!

Zanimljivo je da se i u samoj Oji, gde se naplaćuje i zalazak sunca, luksuzan hotel sa superior apartmanima u tradicionalnoj gradnji prodaje za  800.000 evra. Ova cena je nezamisliva, jer se hotel nalazi na kaskadi, sa bazenom koji ima pogled na more i do ove godine je noćenje naplaćivao 400 evra, a radio je 220 dana godišnje i bio popunjen 95 odsto!

Grčka vlada delila od 800 do 1.500 evra po praznoj sobi.

Zašto grčki hotelijeri prodaju objekte? Najbolji odgovor može da pruži Britanac Bendžamin Vili Blek koji je 2016. godine kupio hotel na Kritu koji ima 26 soba. On je od grčke države uzeo 800 evra po sobi, zaposlene poslao kući i zaključao objekat.

Pročitajte još: OHRID kakav NIKADA niste videli! GORI Tviter - ĐUBRE na sve strane, a za sve odgovorni ONI (FOTO)

- Nisam otvorio hotel jer su turisti koji dolaze u Grčku nezadovoljni ovogodišnjom uslugom koja je puna higijenskih ograničenja, nema noćnog provoda, a ostrvo je puno praznih kafića i radnji, pa noću svuda vlada mrak i to ne liči na Krit koji očekuju - rekao je Bendžamin za "Greek Reporter"

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.