Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЦВЕЋЕ

Борац против бактерија расте на вашој тераси - ДРАГОЉУБ, најукуснији цвет! (РЕЦЕПТ)

Омиљено цвеће наших бака - драгољуб је одличан антибиотик, али и укусан састојак салате.

1619192399_edible-flowers-2848245_1920.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Драгољуб је једногодишња цветница која потиче из Перуа, где су га користили за лечење рана и инфекција на кожи.

Листови су му округли, плавозелени, са јарко наранџастим цветовима који трају од јула до октобра.

Садржи много витамина Ц и један је од јаких природних антибиотика јер делује против гљивица и бактерија.

Може да достигне дужину од 30 до 300 центиметара.

Драгољуб као камагра
Ова биљка утиче на либидо и могу је користити и људи који пате од високог крвног притиска. Посебно је делотворан ако се помеша са целером.

Лековита својства

У лековите сврхе се користе свеж лист и зрело семе.

Захваљујући високом садржају витамина Ц, као и испарљивом сумпорном етарском уљу, драгољуб има моћ да уништава разне заразне клице и да спречава прехладу. За јачање имунитета користе се тинктуре и свежа салата од ове биљке.

Захваљујућу сумпорним једињењима подстиче раст косе.

Одличан је лаксатив и диуретик. Побољшава метабилизам и решава проблем надутости.

Прочитајте још: Како да негујете СОБНО ЦВЕЋЕ у ПРОЛЕЋЕ: Испоштујте ова 4 корака и биљке ће вам бити здравије и лепше него икада

Захваљујући сумпорним једињењима, подстиче раст косе, па га често можемо видети као састојак разних шампона и лосиона против опадања косе и перути.

Рецепт за лековиту салату 

Шаку свежих листова драгољуба исецкати и помешати са шаком руколе и све прелити специјалним дресингом.

Прочитајте још: Уколико сте АЛЕРГИЧНИ набавите неке од ОВИХ биљака! Помоћи ће вам да више не КИЈАТЕ и нормално дишете! (ФОТО)

Дресинг: У теглицу сипајте мало соли, сок од лимуна, две кашике хладно цеђеног маслиновог уља и пола кашичице љутог сенфа. Добро промућкајте и потом прелијте салату.

Салату можете украсити свежим цветовима ове биљке.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas