Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЕГИПАТ

Да ли је НЕФЕРТИТИ ПРЕВАРА СТОЛЕЋА? Пет непорецивих ДОКАЗА то тврди!

Да ли је могуће да је биста најлепше жене Старог века направљена пре сто година и то у част пруског принца Јохана Георга?

1603375311_DWDocumentary.PNG
Фото: Yоутубе/ сцреенсхот ДW Доцументарy
Oglas

Датум који је заувек променио археологију је 6. децембра 1912. године. Тог дана је у Амарни, јужно од Каира, чувени немачки археолог Лудвиг фон Шахт у пронашао бисту Нефертити.

Биста најлепше египатске краљице је била у одлично сачувана и, на изненађење свих, прелепо осликана. Данас се Нефертити биста налази се "Нојес" берлинском музеју који годишње посети милион људи.

Прочитајте још: Био је ОМИЉЕН СРПСКИ ВЛАДАР: Деспот Стефан је СПАВАО ОКОВАН и ноћу ШЕТАО по селу, а разлог се и данас ПРЕПРИЧАВА (ФОТО)

Њено име значи "лепотица је стигла", а биста и доказује да је била вансеријски лепа жена. Толико лепа, да њено лице "комуницира" и са данашњим идеалом лепоте.

Лудвиг Фото: Yоутубе/ сцреенсхот Унсцриптед

- Пропорције лица су савршене, помало је андрогина што је неупоредиво заводљивије него да је скроз нежна и женствена -  Васил Доброев, египтологист.

Нико не зна ко је она!

Нико не зна тачно порекло Нефертити, осим да је рођена у Теби, али се о њеном супругу све зна. Ехнатон је био легенадар фараон 18. династије који је покушао да укине многобожачку религију и Египћанима представи једног бога. Изградио је потпуно нову престоницу - у Амарни.

Прочитајте још: Када је ПУТИН сео на ОВУ СТОЛИЦУ сви су знали да ће бити први човек РУСИЈЕ (ФОТО)

Скулптуре и бисте Ехнатона и увек поред њега Нефертити могу се видети на многим местима. Претпоставља се да га је Нефертитина наследила и лично била фараон неколико година. У сваком случају, њих је наследио најлепши египатски дечак Тутанкамон, а Амарна је предата забораву.

Нашао је бисту, али не и мумију!

До данас је остала велика енигма како је могуће да је немачки археолог успео да пронађе бисту, али не и њен гроб и мумију. Тачније, поред њене савршене бисте пронађена је и глава супруга Ехнатона, исклесана у камену и то веома лоше.

Случајност?
Управо тог дана када је пронађена биста, археолошко налазиште је посетио пруски принц Јохан Георг.

Прочитаје још: Зашто дајемо ПОКОЈНИКУ 40 дана? Фантомски ДНК доказује ПОРЕКЛО човека које ће многе УПЛАШИТИ

Читав век се око њеног порекла води полемика, попут оне да ли је то, заиста, жена, јер је лице савршено пропорционално. Да ли је уопште тако изгледала или су је уметници улепшали? Од скоро се појавила нова контраверза око њеног имена - Нефертитина биста је превара века!

Где је око? Фото: Yоутубе/ сцреенсхот ДW Доцументарy

За почетак, сумњиво је што је уз њену гипсану бисту пронађена лоша, камена биста Ехнатона. Како је могуће да је само на њеној бисти остала боја?

Зашто је од гипса? Кад су до савршенства довели рад на камену!

- Зашто је биста прекривена гипсом? То је нечувено за египатске уметнике који су били врхунски мајстори камена који је вечан материјал. Никада фараонову бисту не би радили у јефтином гипсу - Шон Гринхолш, искусни фалсификатор који је 2007. године осуђен да је Бритиш муузеју продао копију.

Прочитајте још: По наређењу тајних сила ЦАР је ЖРТВОВАН: Црква тврди да су РОМАНОВИ убијени на РИТУАЛАН НАЧИН

Фалсификатор Шон Фото: Yоутубе/ сцреенсхот Смитхсониан Цханнел

Други проблем је зашто Нефертита има само једно, десно око? Испитивања су показала да је око  старо и оригинално, а лево недостаје. Гринхолш је уверен да је намерно стављено само једно, јер друго нису ималил.

Да је постојало друго око могло је само да испадне на месту где је биста пронађена. За Египћане су очи душа, био би нечувени безорбазлук да су фараонову супругу направи без ока.

Намерно су оштећене уши, да је пала био би нос!

- Крунски доказ су оштећене уши и кобра на капи, јер је то урађено намерно, јер да је биста пала отпали би нос и образи, као код свих осталих - истиче Гринхолш.

Прочитајте још: ДВЕ године су путовали до СРБИЈЕ, а када је дошла ЦРВЕНА АРМИЈА уништили су ОФИЦИРСКЕ униформе (ФОТО/ВИДЕО)

Овај искусни фалсификатор сматра да је превара урађена лоше, јер је одабран Амарна период. Тада су егиопатски скулптори посао довели до савршенства. Тадашње скулптуре су најлепше, најређе и најскупље међу колекционарима. Због тога нема шансе да је биста урађена од гипса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas