· · Коментари: 0
ПРАЗНИЦИ

Испеците или направите УКРАСЕ, нека дете украшава ЈЕЛКУ, јер је то ВАЖНО

Највећа грешка родитеља је када сами украсе стан са жељом да пријатно изненаде дете. Огромна грешка!

1608288795_Depositphotos_16042753_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Мада нам је пандемија вируса корона “украла” многе радости, па и ону традиционалну празничну еуфорију, неке ствари и даље можемо да практикујемо. Украшавање јелке и преоблачење дома у новогодишње-божићно рухо може да почне!

Прочитајте још: Четири животне ситуације у којима никада НЕ СМЕТЕ ДА ЛАЖЕТЕ децу!

Деци то и иначе много значи, а поготово у овим данима када нам животи не личе на оне које смо водили. Зато им приуштите то слатко задовољство и помозите им да буду што креативнији у овој активности.

Тако ћете заједно квалитетно провести време, забавићете се, зближити, заборавити бар на неко време на бриге и проблеме, а на крају ћете бити задовољни топлином коју празнични амбијент природно ствара.

Немојте се ограничавати само на стандардним куповним украсима, већ заједничким снагама направите своје. Употребите колаж папир, бомбоне, играчке из киндер јаја, шишарке...

Прочитајте још: Зашто је важно да пустите тинејџере да се облаче како желе?

Изласајте изглед јелке!
Предложите малишанима да свако од укућана испише своје предлоге за украшавање и онда изгласајте најбоље. Будите маштовити.

Идите још корак даље, па направите украсе од теста. За то вам је потребно: две шоље брашна, шоља соли, шоља топле воде и темпера боје. Дајте деци да замесе тесто, а ви им помозите да се што боље обликује.

Брашно и вода су довољни да сами направите украсе!

Разваљајте га оклагијом, па искористите разноврсне модлице или, ако их немате, нека малишани оставе отиске своје шаке, па онда то учините и ви. Можете да искористите и обичне чаше кружног облика, па да на тим круговима утиснете “смајлија”. На врху обавезно направите чачкалицама рупице за траке за качење.

Направите сами украсе Фото: Депозит

Где су капице?
Направите и новогодишње капице, а ако имате дете млађег узраста које још верује у Деда Мраза, предложите му да му напише писмо. Нека породична забава почне!

Загрејте рерну, поређајте у тепсију украсе и пеците их неколико сати на 150 степени, док се не осуше и не постану тврди. И онда долази можда најзанимљивији део за малишане - фарбање!

Прочитајте још: Најгори су са 12 година, а са колико су НАЈСЛАЂИ?

Истисните темпера боје на палету, дајте деци четкице и пустите их да сами обоје украсе, а ви им помозите ако “загусти”. Одложите их потом са стране и оставите да се добро осуше, па их (најбоље сутрадан) употпуните тракицама за качење, за шта може да вам послужи јачи конац или тањи канап. Украси су спремни да улепшају јелку!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.