Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
родитељство

Зашто је важно да пустите тинејџере да се облаче како желе?

Облачење је један од најважнијих делова у тражењу и исказивању себе у периоду адолесценције. Стил облачења има кључну улогу у одрастању тинејџера, због чега је врло важно као родитељ поступити на прави начин.

1608192741_Depositphotos_254318618_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Адолесценција је врло важан период одрастања, у ком особа учи да доноси своје одлуке и да има одређене одговорности. Простор у ком деца тог узраста највише воле да истражују своју слободу јесте облачење. Крај основне и средња школа су период када дете гради сопствени стил.

Када са тинејџером разговарате о одевању, важно је да обратите пажњу на то колико гардероба значи за њих.

Они можда не виде проблем у томе да носе исту мајицу данима или да носе шортс иако је хладно. Важно је да на суптилан, али и афирмативан начин водите дете и помогнете му у проналажењу личног стила.

Прочитајте још: Пет начина да помогнете детету да уради ДОМАЋИ ЗАДАТАК

Бирањем одеће они покушавају да истраже целокупан сопствени идентитет. 

Одећа је много више од самог изгледа

Важно је да му дате слободу, без обзира на то да ли идете са њим у куповину или не. Тада се често може десити да одбију одећу коју им ви купите,  јер се не осећају као своји у томе. Разговор о ономе шта воле је одличан начин да им покажете да вас интересује њихов свет, а тиме ћете избећи и трошење новца на нешто што неће носити. 

Фото: Депосит

Одећом они траже сопствени идентитет, зато морате да им дате простора да експериментишу. Негативне коментаре са ваше стране деца могу осетити као напад на њихову личност и самопоуздање. Иако вам се чини да су ти коментари безопасни, њих то може озбиљно повредити. Родитељска подршка и охрабрење могу направити огромну разлику, нарочито ако дете не наилази на позитивне коментаре другара.

Прочитајте још: Најгори су са 12 година, а са колико су НАЈСЛАЂИ?

У том периоду, начин облачења врло лако показује у каквој се средини креће дете.

Користите трендове да их научите лекцију

Трендови имају моћ да се приближе тинејџерима, мада некада их могу и ограничавати. Могу се осећати лоше по питању одеће јер немају оно што је у тим моментима популарно. 

Цене луксузних ствати некад могу довести децу до мржње према нечему што су до пре само неколико недеља обожавали. Иако залуђеност скупим стварима може бити озбиљан проблем, важно је да их научите о доношењу одлука по питању финансија,  квалитета и о функционисању индустрије широм света.

Прочитајте још: Четири животне ситуације у којима никада НЕ СМЕТЕ ДА ЛАЖЕТЕ децу!

При одређивању сопственог стила, важно је да им дате простора да експериментишу сами. Будите пажљивији када разговарате о њиховим изборима, схватите да је то један лични процес и да ће ваша критика врло лако бити погрешно протумачена. Афирмацијом и лепим предлозима, помоћи ћете свом детету у изградњи доброг стила.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas