Oglas
· · Komentari: 0
PRAZNICI

Ispecite ili napravite UKRASE, neka dete ukrašava JELKU, jer je to VAŽNO

Najveća greška roditelja je kada sami ukrase stan sa željom da prijatno iznenade dete. Ogromna greška!

1608288795_Depositphotos_16042753_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Mada nam je pandemija virusa korona “ukrala” mnoge radosti, pa i onu tradicionalnu prazničnu euforiju, neke stvari i dalje možemo da praktikujemo. Ukrašavanje jelke i preoblačenje doma u novogodišnje-božićno ruho može da počne!

Pročitajte još: Četiri životne situacije u kojima nikada NE SMETE DA LAŽETE decu!

Deci to i inače mnogo znači, a pogotovo u ovim danima kada nam životi ne liče na one koje smo vodili. Zato im priuštite to slatko zadovoljstvo i pomozite im da budu što kreativniji u ovoj aktivnosti.

Tako ćete zajedno kvalitetno provesti vreme, zabavićete se, zbližiti, zaboraviti bar na neko vreme na brige i probleme, a na kraju ćete biti zadovoljni toplinom koju praznični ambijent prirodno stvara.

Nemojte se ograničavati samo na standardnim kupovnim ukrasima, već zajedničkim snagama napravite svoje. Upotrebite kolaž papir, bombone, igračke iz kinder jaja, šišarke...

Pročitajte još: Zašto je važno da pustite tinejdžere da se oblače kako žele?

Izlasajte izgled jelke!
Predložite mališanima da svako od ukućana ispiše svoje predloge za ukrašavanje i onda izglasajte najbolje. Budite maštoviti.

Idite još korak dalje, pa napravite ukrase od testa. Za to vam je potrebno: dve šolje brašna, šolja soli, šolja tople vode i tempera boje. Dajte deci da zamese testo, a vi im pomozite da se što bolje oblikuje.

Brašno i voda su dovoljni da sami napravite ukrase!

Razvaljajte ga oklagijom, pa iskoristite raznovrsne modlice ili, ako ih nemate, neka mališani ostave otiske svoje šake, pa onda to učinite i vi. Možete da iskoristite i obične čaše kružnog oblika, pa da na tim krugovima utisnete “smajlija”. Na vrhu obavezno napravite čačkalicama rupice za trake za kačenje.

Napravite sami ukrase Foto: Depozit

Gde su kapice?
Napravite i novogodišnje kapice, a ako imate dete mlađeg uzrasta koje još veruje u Deda Mraza, predložite mu da mu napiše pismo. Neka porodična zabava počne!

Zagrejte rernu, poređajte u tepsiju ukrase i pecite ih nekoliko sati na 150 stepeni, dok se ne osuše i ne postanu tvrdi. I onda dolazi možda najzanimljiviji deo za mališane - farbanje!

Pročitajte još: Najgori su sa 12 godina, a sa koliko su NAJSLAĐI?

Istisnite tempera boje na paletu, dajte deci četkice i pustite ih da sami oboje ukrase, a vi im pomozite ako “zagusti”. Odložite ih potom sa strane i ostavite da se dobro osuše, pa ih (najbolje sutradan) upotpunite trakicama za kačenje, za šta može da vam posluži jači konac ili tanji kanap. Ukrasi su spremni da ulepšaju jelku!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas