· · Коментари: 0
ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА

Изговорите своје име и - РОБОТ ДОКТОР ће рећи да ли сте заражени КОРОНА ВИРУСОМ

Детаљна дијагностика здравствених проблема убудуће неће бити неопходна уколико ваш доктор буде имао вештачку интелигенцију

1595536299_robot.jpg
Фото: Pixabay

Вештачка интелигенција отишла је корак даље! Роботи ће разликовати 6.300 параметара људског гласа, па ће тако према гласу моћи да процене да ли особа болује од Паркинсонове болести, или канцера или је заражена - корона вирусом.

Прочитајте још: Технолошка ПОБЕДА: Европол разбио мрежу за комуникацију коју су користиле ХИЉАДЕ КРИМИНАЛАЦА

Како тврде стручњаци, обзиром да је сваки наш унутрашњи орган својеврсни резонатор па се одражава и на наш глас, роботи са високоразвијеном вештачком интелигенцијом моћи ће да детектују болести на основу боје гласа.

Обзиром да нови корона вирус напада плућа и дисајне путеве, он утиче и на глас, што значи да би се и Covid-19 могао детектовати истом методом.

Прочитајте још:  НАЈБОГАТИЈИ! Да је марио за новац, Тесла би када је умро имао ТАЧНО ОВОЛИКО НОВЦА НА РАЧУНУ! (ВИДЕО)

Научници са универзитета у Вашингтону објавили су студију у часопису NAture о томе како поједини паметни уређаји могу успешно препознати уколико смо задихани, стање какво често претходи срчаном удару.

Прочитајте још: НЕ НАСЕДАЈТЕ! Направите сами НЕОПХОДАН део за МОБИЛНИ (ВИДЕО)

Ђовни Сагио, професор електотехничког инжењерства на универзитету у Риму, каже да је у свету досад објављено више од 150 научних радова о повезаности промене гласа и разних патологија.

Користећи се технологијом коју је сам осмислио и патентирао, Ђовни Сагио је у Мумбаију испитао 284 особе са Паркинсоновом болести. Свака је особа снимила исту кратку реченицу. Када је анализирао гласове, односно разлике у акустичним параметрима, успео је тачно идентификовати 95 одсто пацијената са Паркинсоновом болести.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.