Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
емотивна веза

Када је ЛАГАЊЕ у ВЕЗИ ПРЕПОРУЧЉИВО? Пет ситуација када је боље ПРЕЋУТАТИ ИСТИНУ

Према једном истраживању, причање тзв. белих лажи чак може повећати поверење између партнера у вези.

1598722689_Depositphotos_221358278_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Неки научници сматрају да људима више прија да имате добре намере, па макар и понекад лагали, него да у свим ситуацијама будете потпуно искрени. То значи да је у реду не говорити увек истину свом партнеру, посебно када желите да не повредите његова/њена осећања.

Прочитајте још: Комуникација у вези је важна, али 4 ствари ваш партнер НИКАДА не сме да сазна!

Ако се нађете у некој од следећих 5 ситуација у вези, лагати партнера није грех.

Фото: Пиxабаy

Када партнер пита шта осећате према другим људима

Понекад не треба искрено одговорити на питања партнера. Замислите, на пример, да вас он/она пита: Да ли си икада волео неког више од мене? Шта год да је права истина, једини исправан одговор на ово питање је: НЕ. Наравно, под условом да желите да останете у вези са датом особом.

Када вам партнер купи поклон који вам се не свиђа

Препоручљиво је да изаберете учтивост уместо истине ако не желите да повредите осећања свог партнера у случају да вам је купио поклон који вам се не свиђа. Ваш партнер је ипак уложио своје време и новац не би ли вас обрадовао поклоном, па ако и овог пута можда није направио добар избор, то ипак није разлог да му придикујете.

Некад је потребно изабрати учтивост уместо истине!

Прочитајте још: Мале ЖИВОТНЕ НАВИКЕ заувек зближавају партнере! Покушајте да их усвојите

Фото: Депосит

Када желите да престанете да се свађате

Сви знамо да ситуација може да ескалира током свађе. У тим тренуцима партнери из беса говоре једним другима разне ствари, од којих су неке можда истините, али свакако је боље да су остале неизречене зарад мира у кући.

Када не желите да изађете са партнером

Понекад на почетку нове везе, не желимо да се много често виђамо са новим партнером. Ипак, то не значи да је прикладно да му/јој то и кажемо. Ако бисмо, на пример, радије изашли напоље са друштвом него са партнером, боље је да измислимо неки изговор него да кажемо праву истину.

Прочитајте још: ПОПУЛАРНИ ЈУТЈУБЕР открио како да СМУВАТЕ ДЕВОЈКУ помоћу ИНСТАГРАМА (ВИДЕО)

Када раскидате са својим партнером

Никад није лако прекинути везу, али постоје добри и лоши начини како да се то уради. Ви сигурно имате добар разлог зашто напуштате неку особу, али то не значи да треба да јој издекламујете све што вам смета код ње када је обавестите да више не желите да будете с њом у вези. Тако ћете је само додатно повредити. Лагати у таквој ситуацији је морално.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas