Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ ЛЕЊУ ПИТУ СА ЈАБУКАМА: Испробајте савршену посластицу са ароматичним филом

У хладнијим данима, мало шта мирише тако домаће и умирујуће као мешавина цимета и печених јабука која испуни целу кућу.

1766932116_Depositphotos_90776158_S.jpg
Фото: депосит
Oglas

Мирис топлих јабука и цимета увек доноси осећај зимске идиле и топлине дома, а ова посна лења пита још једном потврђује да десерт не мора имати млечне састојке да би био мекан, мирисан и савршено сочан.

Споља благо хрскава, изнутра пуна ароматичног фила, идеална је за пост, славе или било који дан кад пожелите класичну, лагану и једноставну посластицу.

Састојци:

За тесто

2,5 дл киселе или обичне воде
1,5 дл уља
150 г шећера
1 ванилин шећер
1 кашичица лимуновог сока
550 г брашна
1 кашичица прашка за пециво
Прстохват соли

За надев

2 кг јабука (мерено неочишћено)
5 кашика шећера
2–3 ванилин шећера
1–2 кашичице цимета
20 г биљног маргарина (за посну варијанту)
За посипање
Шећер у праху

Припрема:

1. Припрема надева

Јабуке ољуштите, очистите од семена и крупно нарендајте.

У шерпу ставите јабуке, шећер, ванилин шећер и маргарин.

Кувајте на средњој ватри уз повремено мешање док не испари већина течности коју јабуке пусте.

Додајте цимет по укусу и оставите надев да се потпуно охлади.

2. Припрема теста

У чинији помешајте воду, уље, шећер, ванилин шећер и лимунов сок.

Постепено додајте брашно помешано са сољу и прашком за пециво.

Замесите глатко, меко тесто.

Савет: Умотајте тесто у фолију и ставите у фрижидер 15–20 минута да се лакше обликује.

Поделите тесто на два једнака дела.

3. Формирање пите

Први део теста развуците оклагијом у правоугаоник величине тепсије (око 22×32 цм).

Савет плус: Развуците кору директно на папиру за печење, па је заједно с папиром пребаците у тепсију.

Распоредите охлађени надев и равномерно поравнајте.

Други део теста растањите и положите преко фила.

Избоцкајте површину виљушком како би пара равномерно излазила током печења.

4. Печење

Пеците у рерни загрејаној на 180°Ц око 40 минута, док пита благо не порумени по ивицама.

Напомена: Време и температура могу варирати у зависности од рерне.

5. Завршетак

Оставите колач да се прохлади, обилно поспите шећером у праху, исеците на коцке и уживајте у овој нежној, ароматичној и потпуно посној пити!

(Стил)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas