Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК УЗ ПОМОЋ КОГ ЋЕТЕ СПРЕМИТИ КРОМПИР ЗА ТРЕН ОКА: Додајте 2 састојка у воду

Заборавите на гњецаве комаде и дуго кување.

1766497103_Depositphotos_457254582_S.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Нема ништа горе него кад се гладни укућани врте око стола, а кромпир у шерпи и даље тврд. Чекате, боцкате виљушком, а он се на крају или распадне у кашу или остане жив у средини. Ипак, искусније жене које су се у кухињи свега нагледале, одавно не губе време на то. Оне знају један мали фазон који убрзава ствар, а не кошта вас ништа.

Све ће бити готово за трен, а што је најважније – добићете онај прави, старински укус кромпира који се данас често изгуби у предугом кувању.

Трик који скраћује чекање поред шпорета

Када вода прокључа, пре него што убаците кромпир, додајте унутра једну кашику масти (или уља) и прстохват соде бикарбоне. Можда звучи чудно, али то је цела мудрост. Масноћа направи танак слој који задржава топлоту унутар самог кромпира, па се он скува много брже, док сода помаже да омекша равномерно са свих страна.

Ако уз то кромпир пре кувања само на минут ставите под млаз хладне воде, видећете разлику одмах. Неће се распадати, а биће мекан као путер. Такође, овим триком он задржава своју арому и не „напије“ се воде, па је сваки залогај лепши.

Шта још можете да урадите за савршен резултат?

Осим соде и масти, постоји још пар ситница које искусне жене увек раде, а које чине да кромпир буде још бољи:

Со додајте тек на крају: Ако посолите воду одмах на почетку, кромпиру ће требати више времена да омекша.

Најбоље је да со додате кад је већ скоро готов.

Иста величина комада: Можда делује очигледно, али ако исечете кромпир на неједнаке делове, мали ће се распасти док велики још буду тврди. Потрудите се да буду приближно исти.

Врела вода је обавезна: Никада не стављајте кромпир у хладну воду па да чекате да проври. Увек га спуштајте у прокључалу воду – тако одмах креће да се кува и не постаје гњецав.

Сирће за салату: Ако кромпир кувате за салату и желите да остане чврст и да се не распадне ни милиметар, додајте кашичицу сирћета у воду. То ће га „стегнути“ таман колико треба.

Решење које стварно ради посао

Нема потребе да себи компликујете живот и губите живце на обичан прилог. Док се други чуде зашто им кромпир никад не испада како треба, Ви искористите ову мајсторију и завршите све док сте још у налету.

Овај трик је спас за оне дане кад сте у гужви и желите да све буде тип-топ без много муке. Кад видите како се кромпир сија на тањиру и колико је заправо укуснији, биће вам жао што ово нисте знали раније.

Пробајте већ код следећег ручка, биће вам јасно о чему причамо.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas