· · Коментари: 0
САВЕТИ

Како на ЈЕДНОСТАВАН начин да КОСУ офарбате САМЕ код куће

Уз ова упутства нећете морати код фризера

1593079788_Depositphotos_4232409_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Фарбање косе код куће може бити врло једноставно. Потребна вам је фарба, четкица, хидроген и рукавице. Уз ова успутства за пола сата успешно ћете офарбати косу у одабрану боју, а уштедећете новац који би потрошиле у фризреском салону.

Прочитајте још: ЈАЈЕ, МАЈОНЕЗ и КЕЧАП на коси? Испробани рецепти, пробајте и ви!

1. Када купујете фарбу за косу не узимате боју која је за две нијансе светлија или тамнија од ваше тренутне. Послушајте овај савет у супротном вас чека неизбежан одлазак код фризера на поправљање последица ове грешке.

2. Можете користити колор шампон који је идеална за оне даме које желе да виде како ће им нека друга боја стајати. Међутим, са овим бојама не можете добити светлију косу, већ само можете освежити природну боју косе или је потамнети. Отприлике траје до двадесетак прања и постепено бледи.

Фото: Депозит фото

3. Водите рачуна о мрљама од фарбе које често праве даме које саме крећу да се фарбају. Пазите како не бисте уништиле одећу, испрљале зидове и намештај умазаним рукама. Зато је најбоље да се фарбате у купатилу у старој одећи. Нека вам увек при руци буду влажне марамице како бисте одмах могле да бришете нове флеке.

Прочитајте још: Са 20 "терајте" моду, са 30 истакните предности, са 40 покријте колена!

4. Увек фарбајте косу када је прљава у супротном осетићете пецкање и свраб. Не брините ако сте претходно стављале друге производе за косу, на пример пену или лак за косу пошто су боје су довољно снажне да продру кроз све њих.

Прочитајте још: Шта све УЗРОКУЈЕ појаву "досадних" МИТИСЕРА и како да их се ОТАРАСИТЕ

5. Пре фарбања по лицу, врату, уз руб косе и на уши нанесите густу хидратантну крему јер ће она створити баријеру која ће вас заштитити од флека. Водите рачуна да крему не намажете на корен косе, јер се на тим местима боја неће примити. Ако се негде ипак провуче мрља од фарбе испробајте средство за скидање шминке, сок од лимуна или пепео од цигарете.

Прочитајте још: БАКИН ШТРИКЕРАЈ ће овог лета вредети као суво злато, ево и за шта ће вам требати

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.