· · Коментари: 0
Збуњујуће

Најмистериознији замак направљен је истим алатом као и ПИРАМИДЕ, а чувени РОКЕР је написао песму девојци због које је САГРАЂЕН (ВИДЕО)

Још је интигрантније што људи из целог света долазе, а немају објашњење зашто су морали да дођу

1594227460_koral-kastl-2.jpg
Фото:"Депозит"

Када помислите на мистериозни замак "видите" слику неког енглеског или шкотског замка, обавијеног маглом, где у глуво доба, мрачним ходницима, уз језиву шкрипу, потмуле ударце, необјашњиве  звуке, тумарају духови плашећи туристе са скупо плаћеним улазницама.

Па ипак, најмистериознији замак налази се у Флориди у САД! У њему нема духова, није ни много стар, није опасан ни каналом пуним воде из којег извирују чељусти крокодила или неке друге немани.

Фото:"Депозит"

Па ипак, језа вас подиђе  иако само упитате, све бројније посетиоце из целог света зашто су баш дошли да виде "Корал кастл"!

- Једноставно сам морао. Нешто ме је привлачило иако нисам пре ни чуо за њега да баш овде дођем. Никада пре нисам био у САД, али као да сам годинама планирао овај пут, као да сам овде долазио стотину пута, познат ми је сваки камен - речи су једног од посетиоца које "потписују" скоро сви посетиоци.

Прочитајте још:"Ни по коју цену га не откопавати! Чекати даља упутства!" - Мистерија ЗАВЕТНОГ КОВЧЕГА (ВИДЕО)

Замак је направљен од мегалитског камења тешког и по неколико тона. Почетак изградње је 1923. година...

И сад се ви питате шта је сада ту толико мистериозно. У то доба су у Америци ницали облакодери, прављене много веће, архитектонски много компликованије грађевине.

Да, али овај замак направио је сам самцит, један једини човек. И он није користио никакав алат сем "трипода" или троношца, са чекрком и ланцем. И као од шале је изрезивао, претумбавао, преслагао поједине камене громаде тешке и по 30 тона!

Мистериозни градитељ је био литвански емигрант Едвард Ледскалнин (1887. - 1951.).

Градио је искључиво ноћу. Није дозвољавао да нико буде присутан. Иако су многи сумњали, покушавали да открију дизалице, другу машинерију, било је јасно да их и нема! Јер није дизалица игла коју можете да сакријете у пласту сена.

Пронео се глас да Литванац зна тајну древних египатских пирамида, начин на који су прављене. Причало се и да има направу која је у стању да намагнетише камење, обрне поларитет па је камен постајао лакши од пера.

Али, само у основи замка се налази камење тешко 1.100 тона. Камење је постављено једно на друго без икаквог малтера.

Фото:"Депозит"

Толико прецизно да ни светлосзт не може да прође. Камење високо 2,4 метра је наслагано тако да постоје и куле које се нису ни мрднуле 1992. године када је ураган свом силином сручио на Кастл.

Ту чудима краја нема. Неки објекти су направљени од једног комада камена и тешки су по 14 тона. Ту је и савршено прецизни сунчев сат, телескоп, обелиск, роштиљ, бунар, фонтана. Чак је и намештај Литванац направио од камена. Између осталог део намештаја су и сто у облику срца, у облику Флориде, 25 столица за љуљање! најтежи комад намештаја је тежак 14 тона а највиши има 7,6 метара!

Када је једна капија престала да ради, није више могла да се поправи, било је потребно шест радника и дизалица од 45 тона да се помери!

Прочитајте још:Ово је ДОКАЗ ДА ВАНЗЕМАЉЦИ ПОСТОЈЕ?! Прве речи Армстронга са Месеца НИСУ БИЛЕ ОНЕ КОЈЕ СВИ ЗНАМО (ВИДЕО)

На питање како је успео то да направи једноставно је одговао:

- Није тешко кад знаш како!

На питање "зашто" тајанствени Литванац би се осмехнуо и рекао: 

- Због њених "свит сикстин" (слатких шеснаест).

Чувени рокер Били Идол је своју песму "Свит сикстин" написао управо инспирисан причом о овом замку и мистериозној девојци због које је саграђен.

Да и да не заборавимо: Едвард Ледскалнин је био висок 149 цм а тежак 45 килограма.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.