· · Коментари: 0
самопоуздање

Кристина Ковач одговорила свима који је исмевају због ПРИРОДНОГ ИЗГЛЕДА: Објаснила је како ствари стоје у снажној поруци! (ФОТО)

Позната кантауторка објаснила због чега је хештег #ПрироднаЖена битан за све нас.

1626869123_Untitled.png
ФОТО: Принтскрин/ Инстаграм/ кристинаковац43

Пре неколико дана се дигла прашина око изгледа кантаауторке Кристине Ковач, након што је јавност видела њене слике у природном издању, без шминке.

Осуде природне лепоте

Мало је рећи да смо остали у шоку од реакција, пре свега жена. Негативни текстови у појединим медијима и пратиоци у коментарима су разапели Кристину због чињенице да промовише природан изглед уз коментаре попут "ужасно изгледа", "права бабетина", "да ли јој је неко рекао да је непристојно ићи запуштен", "не схватам жене које себи допусте да изгледају овако", "мислим да није смела овако да се запусти", "фуј", само су неки од злонамерних коментара. 

Ковачева је поводом свега осетила потребу да се огласи на друштвеним мрежама и пошаље снађну поруку. 

Снажна порука

Текст преносимо у целости јер сматрамо да одлично објашњава целокупну ситуацију у Србији и став према женској лепоти, као и да представља савршен одговор свим злонамерним људима који покушавају да осрамоте природну женску лепоту.

Кристина је написала: И још ово - покушај таблоида да заваде "природне" и "неприродне" жене је смејурија и беспотребно је ширити ту причу, ту заваде нема. Нису жене криве, ни једне, ни друге. Криви су таблоидни медији, јер ОНИ су ти који НАМЕЋУ једини прихватљиви "лоок" за женско биће на Балкану. Све друго? Пљас са увредљивим насловима по порталима и мрежама, по коментарима, па да видиш кад ћеш следећи пут да се опушташ, 'си чула?

Мислим да је свима све јасно. Не наседајте на тактике које служе да нас заваде. Не допустите да се тезе замењују, борите се где и како умете да се то не дешава. Већ за ова 24 сата, на целом Балкану смо ПОДИГЛЕ СВЕСТ о томе колико је погрешно допустити владавину таквог система вредности у нашим друштвима. Доста!

На следећој слици је окачила и одговор након свакодневних увреда на рачун изгледа: 

Како да почнем? Оно што се десило у мање од 24 сата је, једном речју, ЧУДО. 

Ни у сну нисам могла да се надам оволиком одзиву предивних, најшаренијих жена - старих, младих, седих, офарбаних, оних које воле да се среде, оних које то радије не чине, мајки, ћерки, сестара, другарица, из целог региона… Све нас, спојила је та једна, јако битна ствар - непристајање на то да будемо изложене исмевању, окачене на стуб срама, проглашене пропалим, ружним, запуштеним - ако нисмо на свакој фотографији, у сваком тренутку исфризиране, лепо нашминкане, уредне, испеглане, _______ попуните саме даље...

 Количина дивоте под хештегом #ПрироднаЖена преплавила је друштвене мреже и нешто је што ћу дуго, дуго памтити. Тај осећај јединства међу женама, пробуђене, сирове, лепе енергије - то треба да се негује.

 Наравно, прича увек има и другу страну - моје искуство са јавношћу (шта год то било) у Србији ми говори да је само ствар тренутка када ће се у медијима и на мрежама догодити "бацкласх", са циљем да се #ПрироднаЖена прогласи:

- пуким помодарством
- увредом оне "друге стране" (таблоиди су већ кренули са том теоријом, ноторна глупост!), 
- акцијом која промовише запуштеност, небригу о себи, неку "помодарску" обавезу да будемо длакаве, изгужване, ненашминкане, седе.

 То је, као што све добро знамо, а знају и они који ће нас нападати, ноторна глупост и потпуно промашено (и то (зло)намерно!) схватање ове акције и њених циљева.

 1) НИЈЕ ЦИЉ да ико пљује жене које за себе бирају пластичну хирургију, ботокс, филере, тип-топ шминку, одећу, негу.То је њихово апсолутно право и слобода, као што је право нас који то не бирамо, да због тога НЕ БУДЕМО излагане руглу.

2) НИЈЕ ЦИЉ да се априори не шминкамо, не дотерујемо, не фарбамо, не сређујемо  и НИКО тако нешто није рекао. 

 Поново, да нацртамо за злобнике - ЦИЉ је да медији и друштво схвате да ИМАМО ПРАВО И СЛОБОДУ да изгледамо КАКО ГОД ЖЕЛИМО у датом тренутку - ако смо расположене да се пицнемо до даске, будемо фемме фатале, онда тако, молим лепо! Ако смо опуштене са децом на одмору, рашчупане од топлог хварског ветра, са видним седим израстком, пегама и још виднијим осмехом, онда тако, молим лепо!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.