Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Миран сан уз помоћ СОБНИХ БИЉАКА: Пет чистача ваздуха, УСПАВЉУЈУЋЕГ МИРИСА! (ФОТО)

Да ли желите да побољшате квалитет ваздуха у својој спаваћој соби, а да вам притом дође и сан на очи?

1629196267_Depositphotos_219465356_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Узми биљку! Неке биљке прочишћавају ваздух и уклањају токсине, док вам друге помажу да се опустите и лакше заспите. Ево неколико најбољих биљака за вашу спаваћу собу.

Прочитајте још: Како да вам АМАРИЛИС цвета током целе зиме? Кључ је у времену садње (ФОТО)

1. Бршљан

Вероватно сте навикли да га виђате напољу, како се пење уз зидове, али ова биљка је одлична за спаваћу собу. Уклања токсине из ваздуха, а једина мана је то што је отровна, па није најбољи избор уколико имате кућне љубимце.

2. Јасмин

Елегантан јасмин ће вам напунити собу дискретним, пријатним мирисом који делује опуштајуће и помаже да утонете у сан. Према једној студији, јасмин побољшава расположење и помаже да спавате ефикасније.

3. Алое вера

Уклања токсине из ваздуха, а ноћу испушта кисеоник, што је чини идеалном за спаваћу собу.

4. Потос

Већ смо писали о томе колико је потос драгоцена биљка кад се ради о уклањању токсина и штетних зрачења. Расте и у условима смањене светлост. Мана јој је што је отровна за псе и мачке, али зато, уколико имате акваријум у спаваћој соби, можете је пустити да расте из воде јер одлично пречишћава воду јер апсорбује нитрате.

5. Гарденија

Са Кансаи Универзитета стиже студија која открива да крокетин, супстанца пронађена у гарденији, може вам помоћи да лакше заспите. Њен дискретан мирис такође опушта, па је идеална за спаваћу собу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas