Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ХОРОРИ

Најбољи хорор филмови свих времена! (ВИДЕО)

Ово су најбољи хорор филмови због којих нећете смети да останете сами у просторији.

1622721966_Depositphotos_34877875_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Хорор филмови су прављени тако да изазивају страх, ужас и немир код гледалаца. Тематика хорор филмова углавном је везана за смрт, мистериозна бића, натприродне појаве.

У скоро сваком филму централни лик је негативац. Кад су се тек појавили, хорор филмови су углавном били засновани на готској литератури са чудовиштима, као што су вампири, вукодлаци, фантоми... 

Након Другог светског рата, настају разни поджанрови хорор филмова и постају цењени међу публиком.

Прочитајте још: Најбољи љубавни филмови свих времена (ВИДЕО)

Најбољи хорор филмови

1. Петак 13-ти (1980)

Одличан слешер (поджанр хорор филмова), режисера Шона Канингама. 
Прича прати групу од шест васпитача у кампу Кристално језеро- Алис (Адриен Кинг), Марси (Џанин Тејлор), Бренда (Лори Бартрам), Џек (Кевин Бејкон), Бил (Хари Кросби) и Нед (Марк Нелсон). Упркос гласинама о проклетству и лошој репутацији (неки мештани га зову "Камп крв"), нови власник имања, Стеве Кристи (Питер Броувер), одлучан је у намери да покрене ствари. Трагичан развој догађаја ће их све натерати да боље проуче историју уклетог места.

2. Слагалица страве (2004)

Фотограф Адам Стенхај (Ли Ванел) и онколог Лоренс Гордон (Кери Елвс) се враћају свести док су оковани ланцима за цеви на оба краја прљавог купатила. Док су двојица мушкараца схватила да их је заробио садистички серијски убица надимка "Јигсав" и морају да реше перверзну слагалицу да би живели, флешбекови говоре о судбинама његових претходних жртава. У међувремену, супруга доктора Гордона (Моника Потер) и млада ћерка (Мекензие Вега) присиљене су да гледају његово мучење путем видео записа. Овај хорор филм је ремек-дело нискобуџетног филма у режији Џејмса Вона.

3. Кери (1976)

Адаптација дебитантског романа Стивена Кинга од стране Брајана Де Палме лансирала је обојицу на сам врх када се ради о застрашујућим причама, главне звезде у целој причи су Сиси Спејсек (Кери) и Пајпер Лори као Керина мајка! Повучена девојка која живи са верски залуђеном мајком и коју малтретирају другарице из школе открива да има моћ телекинезе. Неслана шала на матурској вечери се претвара у масакр и ово је хорор филм који ће оставити невероватан утисак на вас!

4. Мученице (2008)

Филмско остварење Паскала Ложијеа које је уврстило француску кинематографију у врх хорор филмова. На самом почетку улазимо у свет измучене Луси, девојчице која је, након отмице, годину дана била подвргнута страшном мучењу и изолацији. Улогу Луси врло уверљиво игра Милен Жампанои, а њену најбољу и једину пријатељицу, Ану, глуми изузетна Моржана Алуви. Све време, Луси прогони нешто мрачно, што ће довести до трагичних последица, када ова девојка одлучи да се освети.

5. Кад јагањци утихну (1991)

Многи сматрају да овај филм не припада жанру хорор филма, али сценариста Тед Толи је на толико језиво тачан начин израдио портрет масовног убице, Бафало Била, да не можете а да се не најежите током гледања филма. Главне улоге тумаче Ентони Хопкинс, Џоди Фостер и Скот Глен. Прича прати агенте ФБИ-а, како очајнички покушавају да нађу убицу који киднапује жене и потом им скида кожу.

6. Врисак (1996)

Главне улоге тумаче Нев Кембел, Кортни Кокс, Дејвид Аркет, Скит Улрич, Роуз Макгауан, Метју Лилард и Џејми Кенеди. Након низа мистериозних смрти које су задесиле њихов градић, необична група пријатеља под вођством Сидни Прескот постаје мета маскираног убице. Култни хорор филм је режирао чувени Вес Крејвен и спада у обавезно "штиво" што се тиче хорора.

7. Кућа од воска (1953)

Ниједна листа класика хорора не би била потпуна без Винсента Прајса, а овај уврнути хорор о психопати из 1953. године који скрива своје убилачке навике у људским фигурама у природној величини један је од његових "најужаснијих" радова. Режисер Анреа де Тот је овим ремек-делом био пуних седам година на листи хорор филмова са највећом зарадом , све до појаве Психа.

8. Психо (1960)

У режији Алфреда Хичкока, са Ентони Перкинсом, Џенет Ли, Вером Мајлс и Џон Гавином у главним улогама, филм спада у сам врх хорор филмова. Радња филма прати секретарицу Марион Крејн, која, након што је украла новац од свог послодавца, одседа у једном мотелу, који води Норман Бејтс. Међутим, због психа, ствари почињу да се компликују и све се убрзо претвара у мистерију.

9. Розмарина беба (1968)

Не само да је филм Романа Поланског још једна од оних „драма!“ хорор филмова због којих стрпљиво чекате застрашујуће сцене, већ се такође бави и озбиљним темама попут страха од преданости, страха од предстојећег родитељства и, наравно, страха од откачених комшија који могу или не морају бити зли сатански култ.

10. Тексашки масакр моторном тестером (1974)

Амерички хорор филм у режији Тоба Хупера, са Мерилин Бернс, Полом Партајном и Гунаром Хансеном у главним улогама, рађен по истинитом догађају. А сви знамо да су филмови који су рађени по истинитом догађају посебно језиви и због тога, овај филм обавезно гледајте у друштву.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas