· · Коментари: 0
зачин за лепоту

Направите КОД КУЋЕ: Маска од КУРКУМЕ против АКНИ и ОЖИЉАКА

Уколико желите здраву кожу и косу, свратите до продавнице здраве хране и купите овај магични прах.

1600164149_Depositphotos_105587364_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Куркума је у протеклих неколико година почела да се користи и ван кухиње.

Активно једињење у куркуми се назива куркумин, и представља жути пигмент који је пун антибактеријских и антиинфламаторних својстава. Када се нанесе на кожу, овај моћни прах бори се против бактерија како би елиминисао и спречио акне, црвенило и митисере, а смањује појаву ожиљака од акни и тамних мрља које су изазване хиперпигментацијом.

Прочитајте још: Низак или висок - КОЊСКИ РЕП је стоји свима и скида године

Маска од куркуме и лимуна

Напомена
Куркума има заиста јак жути пигмент, па пазите да не исфлекате одећу јер се флеке јако тешко уклањају.
  • 1 кашичица куркуме
  • 2 кашичица свеже исцеђеног лимуновог сока

Саставите и мешајте све док се не укомбинују у глатку масу. Нанесите на чисто лице и пустите да стоји 15-20 минута. Исперите топлом водом и осушите.

Како делује: Лимун има моћне адстрингентне особине и смањујуће поре лечи тамне мрље на лицу. Куркума ради на спречавању производње вишка уља и настајања нових акни.

Фото: Депосит

Прочитајте још: ПРОЧИТАЈТЕ која ДВА састојке треба мазати на ЛИЦЕ да бисте СПРЕЧИЛИ БОРЕ

Маска куркуме и алое вера гела

  • 1 кашичица куркуме
  • 1 кашика алое вера гела

Помешајте гел и куркуму и додајте мало воде. Мешајте све док се маска претвори у глатку пасту. Нанесите на чисто лице и врат и оставите 20 минута. Исперите и осушите.

Како делује:  Алое вера има моћне умирујуће особине, чиме се смањује очигледност ожиљака и тамних тачака.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.