Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕТО

Не зовите сервисере! Ево како да ОЧИСТИТЕ сами КЛИМУ средствима које већ имате код куће

У клима уређају задржавају се различите врсте бактерија и алергена,а па јој је с времена на време потребно чишћење.

1623332307_Depositphotos_140457884_xl-2015.jpg
Oglas

Врели летњи дани увелико су пред нама, а то значи да полако почиње и сезона паљења клима уређаја, како бисмо се расхладили, и лакше прегурали високе температуре.

Ипак, климу би ваљало пре коришћења темељно очистити, посебно зато што се неколико месеци није палила.

Прочитајте још: Најјефтинији и најлакши начин да веш машина заблиста: Потребна су само ДВА ДОМАЋА САСТОЈКА

У клими се скупљају бактерије

Промена режима рада, па и дуже мировање, климу стварају идеалним апаратом за развијање различитих вртса бактерија.

У појединим уређајима који се нису чистили, могу се наћи гљивице, плесан, ларве инсеката, песак, прашина, длачице, и сл.

Људи се најчешће одлуче за чишћење климе пред летњу сезону, када она почне да испушта непријатан мирис.

За овај посао можете да позовете сервисере и дате неколико хиљада динара, али уз мало добре воље, чишћење климе можете да урадите и сами подједнако добро као пофесионалци.

Прочитајте још: Овај ТРИК вам ни један МАЈСТОР неће открити: Два састојка за чишћење СУДОПЕРЕ коштају мање од 100 динара (ВИДЕО)

Очистите сами климу

Пре чишћења свакако угасите климу и искључите је из струје. Након тога скините поклопац и видећете мрежасте филтере на којима се скупља прљавштина.

Прање филтера препоручује се на свака три месеца, уколико климу користите целе године, а ако имате кућне љубимце, још чешће је потребно да их чистите.

Филтере лагано скините са климе.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Она је НАЈБИТНИЈА У КУЋИ, а можда нисте знали како се ОДРЖАВА

Истуширајте филтере топлом водом

Уколико на себи имају видљив слој прашине, прво их усисајте, па их онда лагано истуширајте топлом водом, и нежно посушите пешкиром. Потом их оставите да се сами оцеде и добро осуше.

Водите рачуна да мрежасти филтери буду сасвим суви пре него што их вратите у климу.

Унутрашњост климе добро усисајте и пребришите сувом крпом, па вратите осушене филтере.

Другу крпу сквасите и накапајте мало детерџента, па очистите пластику. Посебну пажњу посветите усмеривачима ваздуха, јер се на њима скупља доста прашине и бактерија.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas