· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Неколико сензационалних путовања која ће зачинити 2021. годину

Најдамо се да ће 2021. година, што се путовања тиче, бити боља.

1609762552_Depositphotos_20386455_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Година 2020. је била тешка, тако да нам свима треба озбиљан одмор. Иако путовање тренутно није дозвољено, још увек можете да планирате унапред за остатак 2021. Дакле, средите ту листу и звездом означите најневероватнија одредишта на свету.

1. Комбинујте Рио, Игуазу и Буенос Ајрес

"Јадна, сиромашна Нијагара!" То је оно што је Еленор Рузвелт, тада прва дама САД-а, очигледно узвикнула чудећи се јужноамеричким водопадима Игуазу. И није чудо: кривудајући дуж аргентинско-бразилске границе, ове степенасте катаракте су највеће на Земљи, дуге 2,7 миље. У Риу де Жанеиру видећете плажу Копакабану и возити се до статуе Христа, пре него што се удубите у сцене танга, фудбала и бифтека у Буенос Ајресу.

Фото: Депозит

2. Шри Ланка

Контики - чије су туре за мале групе намењене онима од 18 до 35 година - дебитовао је у ајурведском велнес рентаријуму на Шри Ланки у трајању од три дана. Укључујући јогу на плажи, третмане и час здраве кухиње, домаћини су сертификовани терапеути. Током тога, путници ће видети зуб Господа Буде, упознати слонове, пробати чај, видети приморски град Гале и посетити пројекат очувања корњача.

Прочитајте још: СПИСАК: 50 места које треба да видите до 50. године

Фото: Депозит

3. Малдиви

Замените паклену 2020. годину за небеске Малдиве 2021. Окруњени „водећом дестинацијом света“ на недавним доделама награда Wорлд Травел Аwардс, овај архипелаг се састоји од тропских атола обрубљених обалама белог песка и коралних гребена. На једном посебно богатом атолу налази се Емералд Малдивес - који је и сам „Водеће ново одмаралиште“ на истој свечаности - који угошћује све госте по истој алл-инцлусиве тарифи. Иако се цене могу чинити стрмима, чињеница да све - неограничено ручавање у четири ресторана, сва пића, мини барови, спортови на води, тенис, излети бродом који уочавају делфине - осим што су покривени спа третмани, значи да се заиста можете опустити.

Прочитајте још: Да ли сте размишљали да закупите ПРИВАТНО ОСТРВО? Можда није немогуће...

4. Аустралија

Због своје удаљености, Аустралија представља истинску жељу свих љубитеља путовања. Постоји довољно разлога за за одлазак на ову дестинацију: на пример, у уводном двонедељном путовању можете кренути у густи Сиднеј - његовом чувеном хоризонту са Опером и Харбоур Бридгеом - пре него што посетите култни Улуру, као и у посету Великог коралног гребена. Такође, ако волите авантуре, упустите се у авантуру крстарање кроз воду пуну крокодила и обилазака винарија. 

Фото: Депозит

5. Кенија

Ако сте љубитељи сафарија, онда је ово место добро из два разлога - прво: национални паркови Масаи Мара и Амбосели ће бити празно због тренутне пандемије, а друго: Амбосели - пространо мочварно подручје - сведочило је повећању броја беба слонова у 2020. години. 

Фото: Депозит

6. Планина Килиманџаро

"Учинићу то једног дана". Ако сте се икада заветовали да ћете превалити највиши врх Африке, можда је 2021. година право време за то. У нормалној години, милиони људи годишње пређе ову руту. Овде ћете се сусрести са кишном шумом, алпском пустињом, глечерима и капмовању. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.