Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПАЖЊА! БЕЗ ОВОГА НЕ КРЕЋИТЕ НА ПУТ Bulardi® ЗА ВАШ БЕЗБРИЖАН СТОМАК!

За ваше безбрижно путовање

1624885875_Kupaca.jpg
Oglas

После пандемијске године која нас је лишила путовања и безбрижних дана на мору, бањи или планини, сезона годишњих одмора коначно је пред нама! Ако крећете на путовање, осим уобичајених лекова за прву помоћ, обавезно понесите и добар пробиотски препарат. Може вам затребати за успостављање равнотеже цревне флоре, која се поремети најчешће услед промене локалне средине, другачијег састава воде и применом нових намирница, чак и када су оне здравствено исправне. Ово се објашњава чињеницом да локална храна и вода могу садржати допуштене количине микроорганизама уобичајених за то подручје, на које је локално становништво отпорно, али туристима могу стварати многобројне проблеме. Путничка дијареја се управо из ових разлога, јавља код 20-50% путника, без обзира на то на коју дестинацију одлазе.

Фото: мр сци др Татјана Цвејић Пашић

Да не бисте били међу 20 милиона људи које током године широм света погађа путничка дијареја, разговарали смо са мр сци др Татјаном Цвејић Пашић, начелницом одељења хепатологије ИИИ, Клинике за гастроентерологију Клиничког центра Србије.

  • Раније се путничка дијареја углавном јављала код туриста који одлазе у регионе Блиског истока, Азије и Африке, али је данас све чешћа и код путника који летују у земљама региона, попут Црне Горе, Грчке, Турске, Бугарске и Хрватске…, где ће и ове године отићи највећи број наших туриста, истиче др Цвејић Пашић.

Путничка дијареја је заправо гастроинтестинална болест. Узрочници путничке дијареје су бактерије, вируси или паразити.

Путничка дијареја је праћена надимањем, мучнином, грчевима у стомаку и воденастим столицама, а тегобе се обично јављају током првих дана путовања, али се пролив може појавити у било које време током пута, па чак и до месец дана по повратку са летовања.

Др Цвејић Пашић истиче да су и мушкарци и жене подједнако у опасности од добијања путничке дијареје. У већој опасности су особе са поремећајима имуног система, особе са дијабетесом и другим хроничним болестима, људи са стомачним поремећајима, али првенствено деца, која су по том питању много осетљивија од одраслих. 

Пробиотски препарати су веома важни у превентивном смислу, јер представљају прву линију одбране од свих патогених чинилаца у цревном тракту. Пре примене неког пробиотског производа, обавезно прочитајте упутство, јер нису сви пробиотски препарати исти, а само њиховом надмоћном доминацијом над различитим патогенима, успоставља се цревна равнотежа и спречава могућност појаве разних болести. 

 

 Bulardi® у свом саставу има 5 милијарди ћелија пробиотске кваснице Saccharomyces boulardii. Предности кваснице у односу на пробиотске бактерије су вишеструке и огледају се пре свега у механизму њеног деловања у цревима. Захваљујући величини своје ћелије, Saccharomyces boulardii попут сунђера упија и везује за себе све патогене и избацује их из организма. Не врши  колонизацију дигестивног тракта, самим тим не нарушава нормалну цревну флору. Делује у цревима  највише још 3 до 6  дана по престанку узимања, након чега се фецесом у потпуности одстрањује из организма. Управо због свог јединственог механизма деловања, погодан је за примену код дијареја различитих индикација, не само код путничке. Bulardi® је први избор и код акутне инфективне и антибиотске дијареје, јер је као гљивица отпоран на деловање антибиотика, па се може узимати у исто време са њиим, што није случај код других пробиотских препарата.

Да би се спречила појава путничке дијареје саветује се превентивно узимање 1 капсуле дневно 5 дана пре пута и све време трајања путовања, и за децу и за одрасле.

Пошто у нашим апотекама има преко 100 различитих пробиотских препарата, др Цвејић Пашић истиче да није свеједно који ћете одабрати.

Пробиотски препарати садрже живе микроорганизме и они су осетљиви на амбијенталне услове, зато им је и потребна додатна заштита.

Посебно a-tech паковање у виду кесице са инертним гасом у коју је упакован сваки блистер, штити пробиотску гљивицу од екстремних амбијенталних услова током лета, и гарантује ефикасност препарата све до краја рока употребе. Зато приликом куповине обратите пажњу да то буде препарат који има и унутрашње и спољашње паковање јер је то једини начин на који препарат може да сачува своју ефикасност и безбедност. Квалитетан пробиотски препарат зато на спољашњем паковању има назначен број пробиотских ћелија, који се изражава у ЦФУ, и то у моменту истека рока који обично износи 2 године, а не само у моменту паковања.

Само правилним избором пробиотског препарата можете постићи да вам једини сувенир који донесете с пута не буде путничка дијареја, а да плажу видите само са терасе апартмана.

Фото: Промо

За незаборавно и безбрижно летовање целе породице, где год да путујете, нека обавезни део ваше путне апотеке буде Bulardi®, закључује др Цвејић Пашић.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas