Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Намирнице које вам могу помоћи да сагорите масти у пределу СТОМАКА: Укључите их у свакодневну исхрану и можете постићи жељену тежину

Седам намирница које сагоревају сало са стомака

1692085130_shutterstock_1722143296.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Губитак тежине не мора да буде тежак процес или пун строгих ограничења. Одабир праве хране може бити кључ за сагоревање масти у пределу стомака и постизање жељене тежине. Дакле, процес неће бити тежак, а одржаћете своје резултате на дужи рок. На крају крајева, ради се о равнотежи.

Избор праве хране може играти значајну улогу за мршављење у пределу стомака. Ових седам намирница које сагоревају масти не само да вам помажу да смршате, већ и подржавају опште здравље вашег тела. Укључујући ове намирнице у своју свакодневну исхрану, можете постићи видљиве резултате на здрав и одржив начин.

1. Овас

Овас је храна богата растворљивим влакнима, која помажу у контроли апетита и одржавању стабилног нивоа енергије током дана. Конзумирање овсених пахуљица ујутру може стимулисати сагоревање масти и дуже задржати осећај ситости. Такође, овас регулише ниво инсулина.

2. Авокадо

Авокадо је одличан извор здравих масти, попут масних киселина. Ове масти не само да подржавају битне ћелијске функције, већ и убрзавају метаболизам и сагоревање масти. Додајте авокадо у салате или га користите као основу за укусни гвакамоле сос.

3. Пилеће месо

Протеини су неопходни за одржавање мишићне масе и стимулисање метаболизма. Пилеће месо, посебно бело, одличан је извор протеина са ниским садржајем масти. Редовна конзумација пилећег меса помаже у изградњи мишићне масе и, имплицитно, сагоревању масти.

4. Киноа

Угљени хидрати су неопходни за обезбеђивање енергије, а избор правих је пресудан. Киноа, сложени угљени хидрат, постепено ослобађа енергију и подржава метаболизам. Поред тога, киноа садржи комплетне протеине, што је чини одличном опцијом за вегетаријанце или вегане.

5. Зелено лиснато поврће

Спанаћ, зелена салата и друго зелено лиснато поврће богати су есенцијалним хранљивим материјама и влакнима. Ове намирнице имају низак калоријски унос, али су богате супстанцама које подржавају сагоревање масти и смањују апетит. Тако можете конзумирати велику количину и постићи свој ниво ситости.

6. Јабуке

Јабуке су укусна ужина пуна влакана, која помаже у контроли апетита и одржавању телесне тежине. Редовна конзумација јабука може помоћи у смањењу укупне потрошње калорија и подржати процес губитка тежине.

7. Ђумбир

Ђумбир има антиинфламаторна својства и може стимулисати метаболизам, помажући у сагоревању масти. Можете додати свеж ђумбир у чајеве или храну да бисте имали користи од његовог благотворног дејства на здравље.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas