Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЈОГУРТ ЗА КОСУ

Помоћу ЈОГУРТА убрзајте раст КОСЕ: ОВЕ МАСКЕ СУ ПУН ПОГОДАК

Иако је одржавање косе здравом само по себи тежек задатак, фокусирање на њен раст је још теже.

1598083284_Depositphotos_22311751_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Потребно је много неге, енергије и напора како би коса расла и била здрава притом, упркос свим препаратима који се накнадно користе за њено стилизовање. Међутим, да би вама коса била здрава, расла брже и изгледала привлачно не требају вам скупи производи који обећавају магичне ефекте. Све што вам је потребно је 2дл јогурта. Да, добро сте прочитали. Открићемо вам магична својства јогурта, и како да их примените за здрав раст своје косе.

Прочитајте још: ПРЕДУГ БОРАВАК У КУЋИ: Да ли наша кожа пати у затвореном простору?

Природни састојак за негу косе
Јогурт заправо није тајни састојак који се чува као строго поверљива тајна. Он је уобичајени природни састојак за негу косе, који баш због своје опште присутности постаје готово неприметан. Јогурт је богат витаминима и масним киселинама који се кључни за здравље косе. Истраживања показују да јогурт помаже да се успостави баланс међу бактеријама које се налазе на власишту, елиминишући присуство Стафилокока и помажући да се смањи присуство перути.

Јогурт одржава косу довољно хидрираном, што је нарочито важно у летњем периоду када она губи своју природну влагу. Осим тога пробиотске бактерије које су присутне у јогурту утичу на повећање густине косе. Јогурт повећава анаген фазу фоликула длаке која је задужена за раст косе. Он контролише опадање косе истовремено хранећи власиште и помажући при обнављању изломљених власи.

МАСКА СА ЈАЈЕТОМ И ЈОГУРТОМ

Жуманце садржи у себи пептиде који подстичу раст косе.

Потребно:1 јаје и 2 кашике јогурта

Поступак: умутити јаје у посуди, а потом додати јогурт. Када се добије уједначена смеса нанети на влажну или суву косу по жељи. Нанети од корена ка врховима, пролазећи прстима кроз косу. Оставити да делује на коси око 30 мин, а потом испрати што хладнијом водом. Ову маску можете да користите два пута недељно.

Прочитајте још: Пре СУНЧАЊА се обилно мажите ХУМЕКТАНТОМ и имаћете тен као БИЈОНСЕ

МАСКА ОД БАНАНЕ И ЈОГУРТА

Банана садржи калијум, угљене хидрате и витамине који потпомажу раст косе. Уједно она побољшава здравље власишта и коси даје сјај. Спречава појаву перути и ломљења косе, дајући јој еластичност.

Потребно: 1/2 зреле банане, 1 кашика јогурта, 3 кашике меда и 1 кашика лимуновог сока

Поступак: Банану изгњечити виљушком у посуди, а потом додати све остале састојке. Када се добије уједначена смеса нанести је на косу од корена ка врховима. Држати на коси најмање 30 минута. Испрати и понављати недељно до 2 пута.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Један од највећих ЖЕНСКИХ НЕПРИЈАТЕЉА: Ево како помоћу КОКОСОВОГ УЉА уклонити СТРИЈЕ

МАСКА ОД МАСЛИНОВОГ УЉА И ЈОГУРТА

Маслиново уље храни косу свом њеном дужином, даје јој еластичност и мекоћу. Лимун који вам је такође потребан за ову маску помаже у одржавању пХ равнотеже косе.

Потребно: 1 кашика маслиновог уља, 1 шоља јогурта, 1 кашика лимуновг сока, 2 шоље воде

Поступак: у једној посуди сјединити маслиново уље и јогурт. У другој помешати лимунов сок и воду. На влажну косу нанети мешавину уља и јогурта и равномерно је распоредити дуж косе. Оставити да делује око 20 минута. Испрати затим хладном водом, и додатно испрати мешавином лимуновог сока и воде. Примењивати до 2 пута недељно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas