Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
обратите пажњу

Посебан опрез за родитеље: Не стављајте беби траку на главу док спава

Ово може бити врло опасно по бебу.

1610614541_Depositphotos_168066642_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Украсне траке за главу беба могу да буду преслатке, али само док су будне. Пре спавања их обавезно скините.

Стручњаци кажу да траке пре спавања обавезно треба скинути детету, јер би, док беба спава, могле да склизну са главе и ометају дисање. Ово је исто као што се мајкама препоручује да не покривају бебу преко главе док спава, јер тада може доћи до прегревања тела што повећава ризик од синдрома изненадне смрти новорођенчади или гушења.

Прочитајте још: Родитељи могу да користе МОБИЛНИ телефон пред децом, али под ЈЕДНИМ условом

Упутства за сигуран сан

Педијатри кажу да постоји много смерница како би би бебу оставили да сигурно спава, али наглашавају се увек треба придржавати ова два правила:

  •  успавајте бебу на леђима
  • уклоните све нефиксиране и непотребне предмете из кревеца (јастуке, играчке, прекриваче)

Такође, родитељима се саветује да је скину са главе кад год им деца нису на оку, као, на пример, док се налазе у колима, у ауто-седишту.

Родитељима се саветује да траку скину са главе детета кад год им деца нису на оку, као, на пример, док се налазе у колима, у ауто-седишту.

Прочитајте још: ЗЛОСТАВЉАЊЕ ИЛИ ОДГОЈНА МЕТОДА? Зашто никада не би требало да телесно кажњавате своју децу!

Склоните ситне предмете

Стручњаци упозоравају да деца могу лако да прогутају, удахну или се задаве предметима јер их природно стављају у уста. Лекари подсећају да родитељи могу да спрече ризик од гушења тако што ће обезбедити да се мали, ситни предмети држе ван дохвата деце млађе од три године.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas