· · Komentari: 0
RODITELJSTVO

Roditelji mogu da koriste MOBILNI telefon pred decom, ali pod JEDNIM uslovom

Osobe koje povremeno koriste mobilni telefon pred decom nisu loši roditelji, pokazala je nova studija objavljena u stručnom časopisu koji se bavi mališanima.

1597497276_Depositphotos_6698247_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

To ponekad može biti i odraz dobrog roditeljstva jer stvara čvrstu povezanost sa decom i topliji odnos.

Pročitajte još: OVO ĆE VAS ODUŠEVITI: Evo kako kvalitetno iskoristiti vreme sa decom i probuditi im AVANTURISTIČKI DUH

U istraživanju je učestvovalo 3.600 očeva i majki, a kod onih koji su previše upotrebili pametne sprave i manje vremena provodili sa mališanima, došlo je do narušavanja odnosa između njih. Ali roditelji koji su ih koristili u meri koja im nije pokvarila dinamiku porodičnog života (poslali su nekoliko SMS poruka, nešto pretraživali na internetu i bili uključeni u kontakt sa svojom decom) nisu osetili negativne posledice.

Telefoni su veza sa svetom, ali treba imati meru!

- Pametni telefoni su za roditelje veza sa spoljnim svetom od kojeg dobijaju podršku i znanje - istakla je Linet Vernon, članica naučnog tima koji je radio istraživanje.

Telefoni imaju veliku ulogu u porodičnom životu jer pružaju društvenu potporu i informacije. Sve dok to ne utiče na vreme koje imate za porodicu, oni su primer pozitivnog roditeljstva.

Pročitajte još: Našli ga MRTVOG! Čuveni biciklista POBEGAO u šumu od KORONE, pa se otrovao biljkom koja je ubila i SOKRATA (FOTO)

Vernonova kaže da je studija potvrdila da roditelji koji koriste mobilni telefon ne moraju nužno biti manje uključeni u druženje s decom.

Postoje razlozi zbog kojih preterana upotreba telefona može biti štetna, podjednako koliko i preterano gledanje televizije. Sve dok ste u stanju da sa detetom stvorite topao odnos, pun ljubavi, to ne predstavlja prepreku.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.