Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРИКОВИ ЗА ЛЕПОТУ

Припремите се за сандале! Ова три УЉА најбољи су лек за упорне гљивице на ноктима

Структура и облик ноктију се мењају, а гљивице узрокују чак и одвајање нокта од прста, те упалу коже испод и око нокта, што је посебно болно и непријатно искуство.

nokti-na-nogama.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Гљивице испод ноктију су најчешћа болест, јер је најмање половина свих промена и поремећаја ноктију управо изазвана гљивицама.

Са овим проблемом, после сезоне зимске обуће, суочава се готово свака друга особа. Како се ближи топло време и период када показујемо своја стопала, гљивична обољења нокта почињу све више да нам задају главобоље.

Већина нас склона је томе да овакве промене на ноктима игнорише, што је веома погрешно

Гљивична инфекција нокта изгледа као бела или жута мрља видљива на самом нокту. Уколико је приметите, време је да већ тада реагујете. На жалост, већина нас склона је томе да овакве промене на ноктима игнорише, што је веома погрешно.

Прочитаје још: Препознаћете га по ДУЖИНИ: Једе се сиров и исецкан, а пун је витамина Ц, калцијума и гвожђа

Доносимо вам три уља која можете применити на својим ноктима како би гљивице биле као руком однешене.

Уље чајевца

Фото: Pixabay

Због својих изразитих фунгицидних и антисептичких својстава уље чајевца сматра се једним од најучинковитијих природних средстава против гљивица на ноктима. Познато је да се ово уље користи у лечењу бројних кожних инфекција, па тако једна студија показује да је ово уље помогло у лечењу атлетског стопала у чак 64 одсто случајева.

Прочитаје још: Ова биљка је у Русији добила споменик, спасила је милионе живота, а расте и у Србији

Утрљајти уље чајевца на оболело подручје и оставити да делује десетак минута. Потом, старом четкицом за зубе трљајти инфициране нокте. Може се помешати и са маслиновим уљем. Битно је да нокти буду чисти, па их пре сваког третмана треба дезинфиковати алкохолом.

Прочитајте још: Желите леп деколте? Поштујте пет основних правила

Фото: Pixabay

Кокосово уље

Уље кокоса има моћна антигљивична дејства и многи људи га користе против гљивичних инфекција стопала, али и самих ноктију. Отопити малу количину кокосовог уља на собној температури и утрљајти га директно на део захваћен гљивицама. Поступак поновити највише три пута дневно.

Рицинусово уље

Прочитаје још: У царској Русији важио је за ИЗУЗЕТАН ЛЕК, а излечио је Чехова и Толстоја - сада га можете спремити сами код куће

Ово уље уништава гљивице на безбедан начин, без иритација. Рицинусово уље је веома  густо, па га можете помешати са маслиновим уљем и додати неколико капи лимуновог сока. Нанети ову смесу на инфициране нокте, па испрати након 20 минута. Поступак понављати два пута дневно.

Лавандино уље

Неколико капи уља лаванде нанесе се на нокте, потом је потребно обути памучне чарапе и оставити да уље делује током ноћи. Антигљивична својства уља лаванде највише помажу у блажим случајевима гљивичне инфекције нокта.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas