· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Пробајте их одмах! Три топла напитка са АЛКОХОЛОМ која бришу ГРИП

Пре него посегнемо за медикаментима, вратимо се природи и бакиним рецептима

1608163340_vino.jpg
Фото: Pixabay

Зимски дани, хладније време и подложност организма за различите вирусе и прехладе различитог типа резултурају поновним враћањем на заборављене, старинске рецепте који чувају препарате за многобројне болести.

Прочитајте још: ЧУВЕНИ лекар МОЛОХОВ се куне у КРАЉА ЈЕСЕНИ и ЦАРА ЗИМЕ: Руси лече 20 БОЛЕСТИ белим кореном!

Пре него што дође до инфекције или у почетној фази грипа или прехладе, можемо се заштитити неким традиционалним народним лековима.

Вруће пиво са медом

Прочитајте још: Руски травар ДМИТРИ: Мушкарци, не купујте скупе препарате, ОВА БИЉКА спречава ЋЕЛАВОСТ

Црно вино и бибер
Код првих симптома прехладе одлично помаже напитак са црним вином. Угрејати 100 милилитара црног вина, додати у њега једну четвртину кашикице млевеног бибера и једну кашику меда. Промешти и попити топло пред спавање.

Познати лек против прехладе и кашља је и вруће пиво са медом. Не може се рећи да је ова мешавина има пријатан укус, али веома је ефикасна. Флашу пива од 500 милилитара (тамног или светлог) сипати у шерпицу и угрејати, да буде вруће. Скинути са ватре и додати 2 кашике меда и прстохват цимета и каранфилића и промешати. Пити у току вечери, пред спавање, у малим гутљајима. 

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

Кувано вино

Кувано вино у мањим количинама може бити добар лек против грипа или прехладе, али не за децу и старије особе. Кувано вино припрема се слично као карамелизовано млеко. У празно лонче за кафу сипа се кашика шећера, а када шећер пожути, налије се црно вино. Када вино проври, дода се још толико воде, а затим и мало бибера у зрну и сувог босиљка. Овај напитак се користи за напаравање и инхалацију дисајних органа. Попије се око један децилитар док је вино умерено вруће. Препоручује се једном дневно једна шоља.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.