Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВАСПИТАЊЕ

Пустите их нека СКАЧУ, јер то добро из много разлога, а ДРУГИ је најважнији

Скакање је корисно, а водите само рачуна да то малишани не раде на каучу близу оштрих ивица!

1608288034_deca.png
Фото: Депозитфото
Oglas

Родитељи обично покушавају да обуздају свог малишана када без разлога почне да скакуће, јер се плаше да се не повреди или зато што им то ремети мир у кући, али стручњаци кажу да је то грешка.

Прочитајте још: Пет начина да помогнете детету да уради ДОМАЋИ ЗАДАТАК

Истраживања показују да је спонтано скакање добро за здравље деце и то из више разлога.

  • Ова активност је, пре свега, права кардиоваскуларна вежба, тренинг који јача срце.
  • Побољшава кординацију, јер малишани док скакућу користе обе стране мозга и тела како би одржали равнотежу.
  • Јача мишиће, на начин као што чини свака физичка активност.
  • Позитивно се одражава на килажу јер деца која редовно скакућу имају мање шансе да пате од гојазности.
  • Чини их радоснијим, зато што најмлађи у овоме виде одличну забаву.
  • Стимулише лимфу, јер се скакутањем елиминишу токсини из организма.

Прочитајте још: Најгори су са 12 година, а са колико су НАЈСЛАЂИ?

Наравно, ово не би требало да значи да не обраћате пажњу на своје дете, јер је безбедност и у овом случају важна, па тако водите рачуна да ваш малишан скакуће на некој мекој површини или лети на трави, како не би могао да се повреди.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas