Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАЗНИЧНО

Шта КРЗНЕНИ ЉУБИМАЦ сме да једе са трпезе за време празника?

Примамљиво је признаћете искушење да свом псу дате остатке хране са стола након празничне вечере.

1608030548_Depositphotos_151107130_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Иако делује сасвим безазлено, стручњаци саветују да се одупрете овом искушењу, јер тако стварате лоше "просјачке" навике код вашег љубимца. А са друге стране нехотице им можете понудити нешто што им може изазвати стомачне тегобе.

Како би знали шта свом крзненом пријатељу можете да понудите са ваше божићне трпезе а шта не, доносимо вам списак дозвољене и недозвољене хране.

Ипак оно што треба да имате на уму је да храњење пса храном која није намењена псима, може да проузрокује проблеме попут мучнине, дијареје и повраћања, нарочито ако се са храном претера.

Прочитајте још: Ако имате ТРЕМУ пред људима вежбајте са псом! Ево како и ево зашто!

МЕСО - ДА

Добро скувано месо је сасвим уреду и можете да га понудите свом љубимцу. У ту категорију спадају ћуретина, говедина, јагњетима и јунетина, при чему месо не сме да буде зачињено. Док је зачин у виду лука забрањен рузмарин је сасвим безбедан за вашег љубимца. Такође никад немојте давати свом псу превше масне комаде меса.

Фото: Депозит

КОСТИ – САМО ПОД НАДЗОРОМ

Јагњећи котлет је једно од омиљених јела које се налази на празничној трпези. Међутим, ако желите да развеселите свог љубимца костима побрините се да будете у његовој близини док их грицка. Крхке кости могу се сломити и оштетити усну дупљу шетенета, или се заглавити у грлу.

Прочитајте још: Научници су, напокон, објаснили како нам МАЧКЕ ПРОДУЖАВАЈУ ЖИВОТ

РИБА – ДА

Кувана и искључиво немаринирана риба је сасвим безбедна по псе. Међутим будите апсолутно сигурни да сте својим љубимцима понудили рибу без скривених костију. Рибље кости су врло ситне и самим тим врло опасне по њих.

ХЛЕБ СА КВАСЦЕМ – НЕ

Ако сте испекли укусну погачу или хлеб са квасцем за Божић, мораћете да одолите искушењу да је понудите свом псу. Квасац може довести до болног надимања у стомаку вашег љубимца.

Прочитајте још: НАУЧИТЕ МАЧЈИ ЈЕЗИК: Ови положаји репа вам откривају шта маца жели да каже

Фото: Депозит

БРУСНИЦЕ – ДА

Ако сте планирали да посластице за време Божића украсите укусним брусницама, а ваш љубимац је пожелео да проба те црвенкасте бобице, можете слободно да му их дате. Бројни брендови псеће хране укључују бруснице у своје формуле јер пружају здравствене предности псима попут антиоксидантних својстава. Међутим тај исти колач који правите, у ком сигурно има шећера је забрањен за псе.

НАР - ДА АЛИ УМЕРЕНО

Нар је још један састојак ког има често у псећим формулама, међутим када је у питању свеже воће и његово семе, умерена количина је дозвољена за давање псима. Превше нара може изазвати повраћање.

Прочитајте још: Ко је ПАМЕТНИЈИ? Власници маца или куца

РИБИЗЛЕ – НЕ

Рибизле су бобице сличне грожђицама међутим оне су опасне по псе баш попут грожђа и грожђица. У том случају будите опрезни са храном у коју сте стављали ове бобице.

ОРАШАСТИ ПЛОДОВИ – НЕ

Ораси су пуни уља и могу изазвати повраћње и дијареју код паса. Такође бадеми могу довести до проблема са радом панкреаса код паса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas