Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕГЕНДА

Веровало се да Стаљин никада није пио лекове, целог живота тражио је једну БИЉКУ коју данас многи користе

Жен шен је корен бесмртности. У то је био убеђен Јосиф Висарионович Стаљин који је совјетским научницима наредио да проучавају својства ове чудесне биљке.

staljin.jpg
Фото: архива Новости
Oglas
Горчинци као антибиотици
Горчиници су у Русији средство број 1 против кашља и бронхитиса, а по популарности надмашују и антибиотике! Облози нормализују крвоток и зато се препоручују за регулисање притиска и ублажавање мигрене. Горчинци ефикасно помажу код реуме, неуралгије, истезања тетива и болова у мишићима. Ово бакино средство може се баћи у сваком дому: није ни чудо да је и Стаљин имао горчинке у својој кућној апотеци.

Након темељног проучавања састава жен шена лекари су потврдили да он може прилично да продужи живот. Али, иронијом судбине Стаљин није стигао да провери на сопственом примеру лековита својства магичног корена. Он је умро пре завршетка истраживања.

Прочитајте још: Ивана Грозног одгајила је СРПКИЊА, а сада је откривено шта је утицало на то да УБИЈЕ НА ХИЉАДЕ ЉУДИ

Постоји легенда да Стаљин никада у животу није користио лекове. Његови савременици су тврдили: ако је вођа био прехлађен, он је само пио врући чај и пре спавања би ставио на главу папаху, односно кавкаску шубару да би се презнојио током ноћи.

Међутим, историчари су недавно пронашли доказ да је Коба, ипак, прибегавао помоћи медицине. Истраживачи су открили списак лекова из кућне апотеке Стаљина. Испало је да се диктатор често лечио народним средствима: сваки други препарат на његовом списку је био направљен од биља.

Лечио се чајевима

Егзотична биљка не расте у Русији, али за Стаљина су је доносили из Бразила и Цејлона.

Код несанице, анксионости и болова у срцу Стаљин је узимао зинктуре од валеријане и ђурђевка. За побољшање вида совјетски вођа је користио боровницу, а у случају прехладе конзумирао је чај од камилице и жалфије и, осим тога, стављао горчинике, односно облоге од сенфа која се и данас сматрају најбољим бакиним леком.

Тражио лек за дуг живот

Нашао је лек против тровања

Осим популарних природних средстава у апотеци се налазио и веома специфичан лек - тинктура од корена ипекакуане. Ипекакуана има моћно противотровно дејство и изазива повраћање. С обзиром да се панично бојао отрова овај корен је био спас за њега. Али више и од ипекуакуане је ценио жен шен и надао се да ће му лек од ове биљке значајно продужити живот. По његовом наређењу су совјетски научници започели истраживање.

Стаљин је имао веома богату тајну апотеку.

Пре 20. века становници европског дела Русије нису знали за жен шен. Али у Сибиру је ова биљка била веома цењена: травари на Алтају и Далеком истоку су чули од Кинеза многобројне легенде о корену бесмртности и тражили су га по тајги да би направили еликсир дуговечности.

Мозак сове и сало корњаче

Кремаљски лекари су пронашли за Стаљина старе рецепте сибирских травара. Неки од ових докумената још се чувају у архиви,а један рецепт гласи: Мелем од жен шена се прави од праха корена и у њега се додаје сало кроњаче, полне жлезде јелена и мозак сове".

Ким Ил Сунгов поклон
Новембра 1952. године совјетски диктатор је добио поклон од колеге из Северне Кореје. Ким Ил Сунг је у Москву послао 15 кутија са кореном бесмртности и открио корејски рецепт за жен шен.
Ким Ил Сунг је редовно пио чај од жен шена и умро је у деветој деценији, 40 година после Стаљина.

Совјетски научници нису се ослањали на такве рецепте него су започели темељно истраживање и у документу од 8. августа 1951. године начелник апотекарског сектора медицинског завода Кремља је нагласио да благотворно утиче на мушку потенцију. Стаљина је много занимала ова тема.

Рецепт за дуг живот:
У две литре воде се стави 150 грама корена жен шена и кува се док у шерпи не остане четвртина воде. Корен се поједе, а вода попије као чај.

Прочитајте још: Ова БИЉКА је лек против старости, а Хитлер је по њу послао у Русију ТАЈНУ ЕКСПЕДИЦИЈУ

Совјетски лекари су били на прагу открића лека бесмртности, али нису стигли на време, јер је Стаљин умро у марту 1953. године. У архиви се чува писмо извесног В. Волкова који је озбиљно захтевао од научника да оживе Стаљина. Волков је саветовао лекаре и како да га врате - тај план никада није остварен.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas