· · Коментари: 0

Штитну жлезду можете проверити и САМИ! Све што вам је потребно су ОГЛЕДАЛО И ЧАША ВОДЕ или ТОПЛОМЕР

Ево како да на једноставан начин код куће проверите да ли вам штитна жлезда нормално ради или би требало да се упутите код лекара.

1620297952_2f4194fb1b76c2b8639938d54247ce6c39ab52eb.jpg
Фото: Депозит

Поремећај рада штитасте жлезде одражава се на рад метаболизма, негативно утиче на рад срца, а може да остави последице и на репродуктивно здравље.

Неки од поремећаја рада ове жлезде у свету има више од 200 милиона људи.

Тест уз помоћ ТЕМПЕРАТУРЕ

Др Брода Барнс открио је тест којим можете да проверите да ли је са вашом штитном жлездом све у реду.

Ујутру, одмах након буђења, измерите телесну температуру. Резултат је познат као рана јутарња базална температура, а уколико је све у реду, требало би да буде између 36,5 и 36,8 Целзијусових степени.

У случају да је рана јутарња базална температура нижа од 36,5 Целзијусових степени, вероватно је реч о смањеном раду штитне жлезде, односно хипотиреози. Симтпоми који указују на овај поремећај у раду штитасте жлезде су и депресија, умор, недостатак енергије, честе главобоље, лоша концентрација.

Прави ХАОС у организму
Штитна жлезда зна да прави много проблема, а симптоми који указују на проблеме са њом често се провлаче и приписују другим болестима. Тироидна жлезда је жлезда у облику лептира смештена у предњем делу врата.

Рана јутарња базална температура виша од 36,8 Целзијусових степени указује на убрзан рад штитне жлезде, односно хипертиреозе или на инфекцију у телу.

Од виталне је важности јер утиче на готово све органе у телу. Задужена је за производњу хормона и њихову регулацију, утиче на метаболизам и посредно и тежину и систем за варење.

Тест уз помоћ ЧАШЕ ВОДЕ

А постоји и један једноставан тест којим можете открити да ли је ваша тироидна жлезда угрожена. Све што вам за овај тест треба јесу чаша воде и огледало. Попијте пар гутљаја воде и посматрајте у огледалу да ли се приликом гутања на врату појављују неке велике промене попут избочина или великих разлика у величини.

Ако и приметите избочине, не треба одмах да се плашите најгорег, јер то не мора аутоматски да указује на рак, али свакако би било одлично да се консултујете са лекаром како бисте отклонили сваку сумњу због могућих нерегуларности.

                               Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.