Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Бестселер

Сваких 35 секунди "Фолксваген" направи по једног "тигуана"!

Од 2007. до данас испоручено више од шест милиона јединица овог СУВ возила

folksvagen-tihuan-2.jpg
Фото: "Фолксваген"
Oglas

Модел "тигуан" постао је најпродавании модел "Фолксваген групе" и најпродаванији СУВ у Европи, с поносом је објавила ова немачка аутомобилска компанија.

Откако је представљен 2007. године "Фолксваген" је подигао продукцију са 120.000 на 911.000 возила годишње!

Са производних трака "Фолксвагенових" фабрика у Немачкој, Русији, Кини и Мексику сваких 35 секунди сиђе по један аутомобил што износи невероватних 2.495 јединица дневно!

"Фото:"Фолксваген"

Овог пролећа "тигуан" је поставио још један рекорд јер је премашена граница од шест милиона произведених примерака! Само у 2019. години произведено је 910.926 комада "тигуана" што га је учинило најбоље продаваним аутомобилом у портофилију "Фолксваген групе"!

Овај СУВ се продаје у више од 80 тржишта света, а у Европи је избио на прво место по продаји у својој категорији. У свету је један од три најпопуларнија СУВ возила. Занимљиво је и да "Фолксваген" прави овај аутомобил у четири различите временске зоне на три континента!

Прочитајте још: Да ли је водоник гориво будућности? Тојота је прешла шест пута од Земље до Месеца и назад и доказала да ЈЕСТЕ

Прва генерација је представљена 2007. на Салону аутомобила у Франкфурту у јесен те године. Уследио је "фејслифтинг" 2011. да би 2016. у априлу, на тржиште стигла друга, још увек актуелна генерација модела.

У 2017. години стигла је и "XЛ" верзија са међуосовинским растојањем увећаним за 110 мм и могућом конфигурацијом са седам седишта. Та верзија је била пун погодак и веома брзо је чак 55 одсто свих произведених модела било са дужим подвозјем.

Фото:"Фолксваген"

У октобру 2018. "Фолксваген" је додао хибридни погон у понуди. Очекује се да током ове године "Фолксваген" представи усавршену верзију овог бестселера.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas