Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Тест за трудноћу, стар чак 3.400 година, ПОУЗДАН је и ОТКРИВА пол бебе

Овај тест датира чак из 1400. године пре наше ере.

1608392719_Depositphotos_10836453_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Постоје бројне древне методе који су наши преци користили покушавајући да сазнају да ли ће добити принову, а међу њима нашле су се неке за које данашњи истраживачи кажу да није примењивана без разлога.

Међу египатским списима који се данас чувају у Универзитету у Копенхагену нашао се и медицински папирус исписан око 1400. године пре нове ере, према ком је за утврђивање другог стања довољно мало житарица.

Прочитајте још: Испеците или направите УКРАСЕ, нека дете украшава ЈЕЛКУ, јер је то ВАЖНО

Наиме, жена је требало истовремено да мокри на семење пшенице и јечма - уколико житарице никну, односно набубре или, уопште, покажу неки знак да се "примају", постоји трудноћа, а ако до тога не дође жена није у другом стању.

Прочитајте још: Интернет, како то нестварно звучи! Ко има више компјутера - сиромашни или богати?

И то није све, већ овај тест показује и пол детета у случају евентуалне трудноће: ницање јечма указује на то да жена носи дечака, док ницање пшенице показује да на свет стиже девојчица!

Данашњица
Данашњи тестови за трудноћу, за које се такође користи урин, ослањају се на протеине који детектују хормон хумани хорионски гонадотропин (хЦГ), а научници верују да је староегипатски метод био толико ефикасан јер повишени нивои естрогена у трудноћи, којих има и у урину, могу да постакну раст семења.
Ницање јечма значи да жена носи дечака, а ницање пшенице - девојчицу! 

Судећи по писању америчког Националног здравственог института, истраживање спроведено 1963. године показало је да је овај метод поуздан јер је у чак 70 одсто случајева урин трудница уистину подстакао раст семења!

Прочитајте још: Улепшајте деци јутро и направите ЧОКОЛАДНУ шишарку, ЛАКО је!

Многе идеје из медицинских текстова из древног Египта поново се појављују у каснији грчким и римским списима - рекла је др Софи Шидт с Универзитета у Копенхагену.

- Одатле су се ширили даље до средњовековних медицинских текстова на Блиском истоку, а њихове трагове можете пронаћи све до предмодерне медицине.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas